Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Πρότυπο Σαλβίνι προβάλλει ο Άδ. Γεωργιάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρότυπο Σαλβίνι προβάλλει ο Άδ. Γεωργιάδης

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι αποτελεί το πολιτικό είδωλο του Άδωνι Γεωργιάδη, στον απόηχο των ρατσιστικής και ακροδεξιάς στάσης που έχει επιδείξει στο προσφυγικό ζήτημα. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αφού δήλωσε... νοσταλγός της μεταναστευτικής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά, διατύπωσε απόψεις που ταυτίζονται με τη σκληρή ατζέντα των Βαυαρών κυβερνητικών εταίρων της Άνγκελας Μέρκελ, που απειλούν τη σταθερότητα της γερμανικής κυβέρνησης.

"Δεν αποδοκιμάζω καθόλου τον Σαλβίνι"

"Η πολιτική Σαλβίνι αρέσει στους Ιταλούς ψηφοφόρους. Και εγώ δεν την αποδοκιμάζω καθόλου" δήλωσε ευθέως ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (news247) επιδοκιμάζοντας στην ουσία την επιλογή του επικεφαλής της Ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά να κλείσει τα λιμάνια για τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και να απελάσει όσους Ρομά δεν έχουν ιταλική υπηκοότητα, αφού πρώτα τους καταγράψει όλους.

Νοσταλγία για... Φαρμακονήσι

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., χωρίς περιστροφές, υπογράμμισε ότι θέλει "την πολιτική που ασκούσε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεταναστευτικό" η οποία συμπυκνώθηκε στην αντίληψη "θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας που είχε διατυπώσει ο πρώην πρωθυπουργός".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, "λησμονώντας" το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι τον Ιανουάριο του 2014 που επήλθε ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής των επαναπροωθήσεων, τόνισε πως "οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απελαύνονται" και επίσης ""να τελειώνουν οι επιτροπές ασύλου το έργο τους πολύ γρήγορα και να αποκτήσουμε κλειστά κέντρα ώστε να μην έχουν οι πρόσφυγες την ελπίδα πως θα μπορέσουν να περάσουν στην Ε.Ε.". Ο Άδωνις Γεωργιάδης όρισε ως "μία και μοναδική ουσία να φυλάς τα σύνορά σου. Και η θάλασσα έχει σύνορα."

Ειρωνίες κατά Μουζάλα - Ειρήνης

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε και μέσω του προσφιλούς του Twitter να ειρωνευτεί την πρόταση του Γιάννη Μουζάλα για το προσφυγικό, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε πως η λύση στο ζήτημα είναι η λήξη των πολέμων. "Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι. Μιλάμε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση όχι για λύση του προβλήματος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

"Αυτή πράγματι είναι μια πρόταση άξια Νόμπελ.... Απορώ πώς δεν την είχε σκεφθεί κάνεις μέχρι σήμερα", έγραψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ανάρτηση του.

Με Βίσεγκραντ και Βαυαρούς

Οι απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη συνδέονται με την αντιμεταναστευτική ατζέντα που προωθούν οι κυβερνήσεις των χωρών του Βίσεγκραντ ή ακόμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση που απειλεί με ανοιχτή κυβερνητική κρίση στην Γερμανία αν η Άνγκελα Μέρκελ κλείσει μια "βρώμικη συμφωνία", όπως διατείνονται, για το προσφυγικό με τους Έλληνες και τους Ιταλούς.

Ενόψει της κυριακάτικης συνάντησης ορισμένων κρατών - μελών της Ε.Ε. για το προσφυγικό, την ερχόμενη Κυριακή οι Βαυαροί συντηρητικοί ουσιαστικά κατηγόρησαν την καγκελάριο της Γερμανίας πως σκοπεύει να εξαγοράσει την Ελλάδα και την Ιταλία με αντάλλαγμα παραχωρήσεις στο προσφυγικό.

"Ανησυχούμε που η Α. Μέρκελ τριγυρνά τώρα με ένα βιβλιάριο επιταγών στην Ευρώπη. Χρειάζεται την Ελλάδα και την Ιταλία, για να βρεθεί λύση στο ζήτημα των προσφύγων. Οι Ιταλοί χρειάζονται χρήματα για τις τράπεζές τους και οι Έλληνες ελάφρυνση του χρέους, αλλά για το κόμμα μας είναι σαφές: Δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία εις βάρος των Γερμανών φορολογουμένων. Δεν είναι ορθό να αναμειγνύονται ανόμοια πράγματα" δήλωσε ο Μάρκους, μέλος του προεδρείου του CSU...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL