Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Σπρώχνουν το Ποτάμι εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπρώχνουν το Ποτάμι εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Πιέσεις πανταχόθεν, από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τους ίδιους τους βουλευτές του, για αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δέχεται ο Στ. Θεοδωράκης, με εκείνον πάντως να παραπέμπει στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος, την 1η Ιουλίου, για τις οριστικές αποφάσεις. Με τη φράση “το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό Κίνημα από αυτό που θέλαμε” δείχνει να έχει κατασταλάξει ως προς την εισήγησή του.

Ενώ η Χαρ. Τρικούπη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που εξαρχής σπρώχνουν το Ποτάμι εκτός φορέα, στην πλήρη σύνθεση των Επιτροπών Ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές (και τις αυτοδιοικητικές) εκλογές που ανακοίνωσε χθες έσπευσε να συμπεριλάβει και δύο στελέχη του Ποταμιού, τους Γ. Μεϊμάρογλου και Γ. Μαυρωτά. Κίνηση που εντάσσεται στο μεταξύ τους παιχνίδι της επίρριψης των ευθυνών για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Η Φ. Γεννηματά θέλει να δείξει ότι συνεχίζει να υπολογίζει το Ποτάμι στο εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ενόσω περιμένει να περάσει ο χρόνος έως την ανακοίνωση των αποφάσεών του. Διάστημα που, από την πλευρά του, ο Στ. Θεοδωράκης της έχει άτυπα παραχωρήσει προκειμένου να εξαντληθούν τα περιθώρια εντός των οποίων η Φ. Γεννηματά θα “μπορούσε” να αντιστρέψει τη φορά των πραγμάτων.

"Δεν θα κάνω τα ρεπό του Καμμένου"

Ο Στ. Θεοδωράκης παραμένει σταθερός στην υπερψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό. “Όμως δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση” δήλωσε, ενώ απέκλεισε σενάρια περί συνεργασίας του με τη Ν.Δ., όπως ενδεχομένως θα ήθελαν ορισμένοι εκ των βουλευτών του. "Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τα ρεπό του κ. Καμμένου", “δεν υπάρχει κανένα σενάριο να είμαι εγώ, είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε αυτό της Ν.Δ. Το Ποτάμι δεν κάνει παζάρια ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Στο Κέντρο είμαστε” δήλωσε (ΑΝΤ1). Επανέλαβε ότι είναι καλή η συμφωνία, αλλά έχει και αδυναμίες” και ότι “πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα της χώρας στον Βορρά με την πάγια πατριωτική θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που είναι η σύνθετη ονομασία...".

Γρηγοράκος: Μόνη λύση η Φώφη

Στις πιέσεις των Οδ. Κωνσταντινόπουλου και Ανδ. Λοβέρδου για αποχώρηση του Ποταμιού, ήρθε να προστεθεί κι αυτή του Λ. Γρηγοράκου. Έτσι όμως δεν υποβαθμίζουν μόνο τον ρόλο του Ποταμιού στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και των άλλων μελών του Π.Σ. που διαφώνησαν με τη “γραμμή” της Φ. Γεννηματά. “Η Κ.Ε. αποφάσισε και δεν ακούει κανέναν κ. Παπανδρέου και κανέναν άλλον” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Λ. Γρηγοράκος.

Ο βουλευτής, που είχε στηρίξει τον Ν. Ανδρουλάκη για αρχηγό του φορέα, εξύμνησε τη Φ. Γεννηματά “για την προσπάθεια που έκανε να 'μαζέψει το μαγαζί'" χαρακτηρίζοντάς την “μοναδική λύση”. Εν συνεχεία σχολίασε πως “η συμπεριφορά του Στ. Θεοδωράκη το τελευταίο χρονικό διάστημα απέναντι στη Φ. Γεννηματά και γενικά στη ΔΗ.ΣΥ. ή το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει αλλάξει για κάποιους λόγους” και πως “δεν σεβάστηκε τους 212.000” που πήραν μέρος στις εκλογές. “Τον ήθελα μαζί μας, αλλά, αν θέλει να φύγει, είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, μπορεί να φύγει”.

"Όχι" Αμυρά - Ψαριανού στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Οι βουλευτές Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός κρατούν στάση αναμονής. Ο πρώτος μίλησε για τάση εξόδου από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., που επικρατεί στο Ποτάμι. "Βγαίνοντας να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για αυτόνομη πορεία" δήλωσε και πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί ο Σταύρος ή ο Γιώργος να πάρει το Ποτάμι και να το πάει στον ΣΥΡΙΖΑ”, προαναγγέλλοντας ότι, αν υπάρξει μετακίνηση, δεν θα είχε θέση στο κόμμα.

Ο Γρ. Ψαριανός εκτίμησε πως το Ποτάμι δεν διαλύεται, ότι θα αποχωρήσει από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και “θα συγκροτηθεί πάλι ως κάτι νέο”, ενώ χαρακτήρισε τον φορέα “αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ του Κίμωνα Κουλούρη και του Κατσιφάρα". Ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή" δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που τον εκφράζει και ότι "υπάρχουν στελέχη του Ποταμιού που έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ".

"Η πολιτική δεν είναι μόνο υπολογισμοί και σχεδιασμοί. Η πολιτική χωρίς ηθική απαξιώνεται, σέρνεται στο χώμα. Δεν θα βάλω την υπογραφή μου για την εξαφάνιση του Ποταμιού απ' τη σημερινή Βουλή" δήλωσε ο Σπ. Λυκούδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL