Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Ρήγας: Πετύχαμε μια συμφωνία που διασφαλίζει όλες τις πάγιες διεκδικήσεις της χώρας μας (Video)

Eurokinissi

«"Λίγος" ο κ. Μητσοτάκης, λειτουργεί ως υποχείριο ακροδεξιών αντιλήψεων, ιδιοτελών συμφερόντων και συμβολαίων διαπλοκής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Κ.E. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας

 

Για τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία

Πετύχαμε μια συμφωνία που διασφαλίζει και σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και την erga omnes ισχύ της και την εξάλειψη του αλυτρωτισμού και τη συνταγματική αναθεώρηση - όλες δηλαδή τις πάγιες διεκδικήσεις της χώρας μας.

Η μακεδονική γλώσσα έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα από το 1977. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται η ιθαγένεια με το έθνος και η συμφωνία αναφέρει πως οι πολίτες της γείτονος θα  αναφέρονται ως Μακεδόνες – Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας. 

Ό, τι έχει να κάνει με την προστασία της ιστορίας μας, έχει διασφαλιστεί πλήρως.

Για τα σενάρια περί οικονομικών ανταλλαγμάτων για τη συμφωνία στο Μακεδονικό

Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ή συμφωνία που να συνδέει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία με την διαπραγμάτευση για το Μακεδονικό. Πρόκειται περί σεναρίων που έχουν στόχο να πλήξουν το έργο της κυβέρνησης και τα διαψεύδω κατηγορηματικά.

Για τη στάση της ΝΔ

Είναι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός, με την έννοια της υπεράσπισης εδαφών, πολιτισμού και κληρονομιάς και άλλο πράγμα ο εθνικός σωβινισμός και δυστυχώς πολλά στελέχη της ΝΔ κλίνουν προς τον δεύτερο. 

Αποδεικνύεται, από το γεγονός πως στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν το παρόν στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στα Γιαννιτσά και στην Έδεσα. Έφτασε στο σημείο η νομαρχιακή Καβάλας της ΝΔ να βγάλει ανακοίνωση, με την οποία καλύπτει τις προτροπές στελεχών της σε βίαιες ενέργειες, που θυμίζουν άλλες εποχές. 

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να απαντήσει και να πάρει θέση απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και να μην τροφοδοτεί με τη σιωπή και την ανοχή του εγκληματικές νοοτροπίες τύπου Χρυσής Αυγής.

Ο κ., Μητσοτάκης επέλεξε να λειτουργήσει υπό τη σκέπη του ακροδεξιάς αντίληψης πολιτικού που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του.

Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους έλληνες πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί την πιο «λίγη» προσωπικότητα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης και λειτουργεί αποκλειστικά ως υποχείριο ιδιοτελών συμφερόντων και συμβολαίων διαπλοκής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο