Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Δ. Τζανακόπουλος: Κατ’ εντολήν και με την πλήρη κάλυψη Μητσοτάκη τα περιθωριακά περιστατικά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Κατ’ εντολήν και με την πλήρη κάλυψη Μητσοτάκη τα περιθωριακά περιστατικά (Video)

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο «Μακεδονικό» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιεί τη φασιστική ρητορεία και τις φασιστικές πρακτικές.https://www.youtube.com/embed/ycVT6ZJU_SU

«Οι δυνάμεις που εχθρεύονται τη συμφωνία και στις δύο χώρες έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων. Την πατριδοκαπηλία, την αλλοίωση της ιστορίας και φυσικά τον άκρατο λαϊκισμό. Η ΝΔ και το VMRO, όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά, σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν για ακόμη μία φορά να παίξουν το χαρτί του διχασμού. Του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Οι προβοκατόρικες ενέργειες των τελευταίων ημερών που έχουν οργανωθεί από μια χούφτα μελών και στελεχών της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με Χρυσαυγίτες προφανώς δεν μπορούν να δημιουργήσουν  την εικόνα του εθνικού διχασμού. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την ηγεσία της, αλλά και μερίδα του Τύπου, που υποστηρίζει τη χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς.Τα χθεσινά περιστατικά στα Γιαννιτσά, αλλά και τα Χανιά, όπου ομάδες 5-6 μελών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και της εθνικιστικής στροφής της ΝΔ τις τελευταίες εβδομάδες» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:

«Έρχονται σε συνέχεια του φασιστικού παραληρήματος του στελέχους της ΝΔ Πριονίδη που καλούσε σε πογκρόμ εναντίον Αριστερών και, μάλιστα, με την πλήρη κάλυψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά αυτά περιστατικά οργανώνονται κατ’ εντολήν και με την πλήρη κάλυψη του ίδιου. Δικαιώνεται έτσι η επισήμανση της κυβέρνησης ότι ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και τις φασιστικές πρακτικές και ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και για το σύνολο της Βαλκανικής. «Το Κοινοβούλιο της γείτονος κυρώνει σήμερα (σ.σ. κυρώθηκε) τη Συμφωνία κάνοντας το πρώτο από τα προβλεπόμενα βήματα για τη θέση της σε ισχύ. Για την ελληνική κυβέρνηση, η συμφωνία συνιστά πράξη ευθύνης και πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα. Και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαχρονικά επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Καμία δέσμευση για νέα μέτρα

Αναφερόμενος στο «ιστορικό αυριανό Eurogroup», σημείωσε ότι θα επικυρωθεί και τυπικά η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος, θα αποφασιστεί ο μηχανισμός παρακολούθησης της οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα αλλά θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

«Η λειτουργία του μηχανισμού παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα δεν προβλέπει μέτρα, δεν συνδέεται με χρηματοδότηση και εκταμιεύσεις, δεν προβλέπει κανενός είδους καταναγκασμό και δεν έχει ουδεμία σχέση με το μηχανισμό πειθάρχησης των μνημονίων» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η απόφαση είναι αυτό του Eurogroup της 15/06/2017: Ανώτατο ετήσιο όριο ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών στο 15% του ΑΕΠ και προσδιορισμό μέτρων που καθιστούν το χρέος βιώσιμο στο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο-και μακροπρόθεσμο επίπεδο» σημείωσε.

Όπως είπε, κοινά αποδεκτό κριτήριο για όλους τους εμπλεκόμενους στις συζητήσεις είναι η λύση να είναι πειστική για τις αγορές και να εμπεδώσει το αξιόχρεο της Ελλάδας δηλαδή να αποτελέσει την τελευταία πράξη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.

«Πολλοί έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Κυριότερα όμως φανερώνει ότι έχουν αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει θετική ρύθμιση για το χρέος και σπεύδουν τώρα να απομειώσουν αυτήν την επιτυχία. Αφού εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνάνε στο σύμπαν του παραλογισμού και του ανορθολογισμού. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL