Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Σταθάκης: Δύο πόλοι στην ελληνική κοινωνία

Εκδήλωση του Πολιτικού Εργαστηρίου της ΔΗΜ.ΑΡ. - Το παράδειγμα Πορτογαλίας και Ισπανίας για τη συνεργασία Σοσιαλδημοκρατίας και Ανανεωτικής Αριστεράς επικαλέστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος

“Η διαχωριστική γραμμή Μνημόνιο - αντιμνημόνιο τα προηγούμενα χρόνια κάλυψε ακόμα και τη διαχωριστική γραμμή Σοσιαλδημοκρατίας - νεοφιλελευθερισμού. Καθώς οι ειδικές αυτές συνθήκες παύουν, πλέον, να ισχύουν, λογικό είναι να επιστρέψουμε στο παραδοσιακό δίπολο” τόνισε ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Πολιτικού Εργαστηρίου της ΔΗΜ.ΑΡ. “Μετά τα Μνημόνια. Χωρίς αλεξίπτωτο;”.

Ο Γ. Σταθάκης εκτίμησε ότι στη μετά τα Μνημόνια εποχή “υπάρχει εύφορο έδαφος διαλόγου και διαμόρφωσης συγκλίσεων" και ότι "ο κοινός τόπος που θα προκύψει μπορεί να εκφράζει τόσο τον ιστορικό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας όσο και εκείνον την Ανανεωτικής Αριστεράς”. Μάλιστα ο υπουργός Περιβάλλοντος επικαλέστηκε το “επιτυχημένο” σχετικό παράδειγμα της Πορτογαλίας, την οποία ακολουθεί και η Ισπανία, και σημείωσε ότι το εκλογικό έτος 2019 “είναι κατάλληλος ο χρόνος να ανοίξει η συζήτηση και στη χώρα μας”.

Ειδικά για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης επισήμανε ότι “σημαντικό είναι να γίνει διάλογος και να διαμορφωθούν συγκλίσεις όχι στη βάση μικροπολιτικών σχεδιασμών, αλλά στο πλαίσιο ευρύτερων πολιτικών και ιδεολογικών θεωρήσεων”. Σχετικά με το προσφυγικό παρατήρησε ότι σχετίζεται και με την “αξιακή ταυτότητα της Ευρώπης”.

 

Αυτοκριτική Δένδια για τον φράκτη στον Έβρο

 

Αυτοκριτική για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο έκανε ο Ν. Δένδιας αναγνωρίζοντας ότι “δεν χρειαζόταν”, καθώς υπάρχουν πολύ πιο αποδοτικά ηλεκτρονικά συστήματα. Καταλόγισε πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ “εμμονές” και “ιδεοληψίες” στη διαχείριση του προσφυγικού. Παράλληλα εκτίμησε ότι “αν δεν μπορέσει η χώρα να παραγάγει εξαγώγιμα προϊόντα και καινοτομία, δεν θα πάει μπροστά”.

 

Υπέρ της συνεννόησης Σαχινίδης - Χαλαζωνίτης

 

“Αν μετά τις εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις καταφέρουν να συμφωνήσουν σε ορισμένα κομβικά για τη μελλοντική πορεία της χώρας ζητήματα, τότε, παρά τα λάθη πριν και μετά την εκδήλωση της κρίσης, θα καταφέρουν να ανακτήσουν ένα μεγάλο μέρος από τη χαμένη αξιοπιστία τους στη συνείδηση των πολιτών” τόνισε ο Φ. Σαχινίδης.

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Εργαστηρίου της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Χαλαζωνίτης υπογράμμισε ότι “η όξυνση του πολιτικού κλίματος υπονομεύει την προοπτική εθνικής συνεννόησης και την ανάκαμψη της οικονομίας”. “Εικόνα εθνικής συνεννόησης” κατεγράφη στην εκδήλωση, σύμφωνα με την εκτίμηση στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ.

 

Παρόντες Θεοδωράκης - Θεοχαρόπουλος

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης κι ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος, ο Γ. Κουτσούκος που εκπροσώπησε τη Φ. Γεννηματά, ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μ. Χριστοδουλάκης, ο Κ. Σκανδαλίδης, η Κ. Μπατζελή, ο Σπ. Δανέλλης, ο Ν. Μπίστης, ο Γ. Ελενόπουλος, ο Μ. Μπαλαούρας που εκπροσώπησε τον Ν. Βούτση, καθώς και οι Ν. Ξυδάκης, Σ. Παπαδόπουλος και Κ. Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κώστας ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο