Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Πόλοι παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας Ελλάδα και Κίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πόλοι παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας Ελλάδα και Κίνα

Η Ελλάδα και η Κίνα μπορούν από κοινού να οικοδομήσουν το μέλλον των σχέσεών τους ως πόλοι της παγκόσμιας ειρήνης και οικονομίας, όπως διαπιστώθηκε κατά τις συναντήσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας Γουάνγκ Κισχάν και τον πρόεδρο της Βουλής της Κίνας Λι Ζχανσού.

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα "θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες χώρες στην Ευρώπη και αποτελεί πόλο σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή". Τόνισε μάλιστα ότι η Αθήνα έχει ενστερνιστεί το κινεζικό σχέδιο "μία ζώνη - ένας δρόμος", το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας. "Είμαστε η χώρα που εργάζεται μεθοδικά για να ανοίξουν οι δρόμοι για την ενέργεια, το εμπόριο και τον τουρισμό τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή", είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στο κλείσιμο της τελευταίας κινεζικής Εθνοσυνέλευσης εκφράζοντας "μεγάλο ενδιαφέρον" για όσα θα πει ο πρόεδρος Ξι Τζινπίγκ "ως προς τον προσανατολισμό του κινεζικού σοσιαλισμού και το όραμα της Κίνας μέχρι το 2030, το οποίο εμπνέει και σε μας αισιοδοξία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL