Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Δημ. Παπαδημούλης: Να σπάσει τη σιωπή του ο Δ. Αβραμόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Παπαδημούλης: Να σπάσει τη σιωπή του ο Δ. Αβραμόπουλος

Σχολιάζοντας τις «ψεκασμένες» θεωρίες συνωμοσίας για το Μακεδονικό, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι οι «γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι γνωρίζουν ότι ψεύδονται», για δύο θέματα ανεξάρτητα που δεν επιδέχονται συμψηφισμούς και πάρε-δώσε. «Έχουμε πετύχει μία θετική, αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που χαιρετίζουν οι πάντες στην Ευρώπη και στον πλανήτη, με εξαίρεση τη ΝΔ και το "αδερφάκι" της, το εθνικιστικό VMRO στα Σκόπια, που ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας και θα διευκολύνει σε θετικές εξελίξεις στο Eurogroup», όπως εκτίμησε.

Όσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαδημούλης, σχολίασε στο ραδιόφωνο στο Κόκκινο 105,5, ότι «η κ. Γεννηματά με τη στάση της είναι πλήρως απομονωμένη στο χώρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών», την ώρα που «αντίθετα, όσα με τόλμη και συνέπεια υποστηρίζει ο Στ. Θεοδωράκης για το Μακεδονικό, βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση και αντιστοιχία με όσα υποστηρίζουν και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι».

Για την Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος θύμισε ότι «την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ την χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, κεντροδεξιός που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έγινε ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός, έγινε "εθνικός μειοδότης"; Την χαιρετίζει όλο το ΕΛΚ. Ο Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, βγήκε με ύμνους για τον Τσίπρα και τον Ζάεφ και την συμφωνία, ο Γιούνκερ που ηγείται της Κομισιόν την έχει οδηγήσει σύσσωμη να επαινεί».

Να σπάσει τη σιωπή του ο Δ. Αβραμόπουλος

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου στο θέμα ο Έλληνας Επίτροπος, ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος είναι επίσης «κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, πρώην υπουργός Εξωτερικών που χειρίστηκε το Μακεδονικό στη γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes, δηλαδή την εθνική γραμμή που τώρα υλοποιεί ο Τσίπρας, αλλά και πρώην διπλωμάτης. Και σιωπά αιδημόνως», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα καλούσα τον Δ. Αβραμόπουλο να σπάσει τη σιωπή του και να πει τι κλίμα εισπράττει στο Κολλέγιο των Επιτρόπων και στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία, αλλά και ποια είναι η δική του γνώμη», είπε ο κ. Παπαδημούλης, καταλήγοντας ότι «είναι θλιβερό για την παράταξη που ίδρυσε ο Κωσταντίνος Καραμανλής και της οποίας ηγήθηκαν για κάποια χρόνια ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής με γραμμή την σύνθετη ονομασία erga omnes με συνταγματικές αλλαγές, να γίνεται τώρα ένα κόμμα όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει "δώσει τα κλειδιά" σε Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL