Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Πειθαρχική εξέταση κατά εισαγγελέα για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του ΠτΔ και του πρωθυπουργού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειθαρχική εξέταση κατά εισαγγελέα για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του ΠτΔ και του πρωθυπουργού

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από τον αντεισαγγελέα Εφετών Α.Κ., ο οποίος στο facebook ανάρτησε φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια, παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα προσβλητικά σχόλια αφορούσαν τόσο για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όσο και για τις εισαγγελικές κ.λπ. ενέργειες που έγιναν για τον πρώην -πλέον- βουλευτή της Χρυσή Αυγή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο εισαγγελέας Εφετών έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια και των κ.κ. Παυλόπουλου και Τσιπρα, ενώ κάνει λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα και πρέπει να φύγουν». Ο ίδιος ζητά και την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη».

Ακόμη, προβαίνει σε δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Παράλληλα, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης άμεση ήταν και η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα, σε πειθαρχικό και ποινικό.

Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ενώ για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL