Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Η Ν.Δ. πανηγυρίζει για τον Δ. Καμμένο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. πανηγυρίζει για τον Δ. Καμμένο...

Τον πραγματικό στόχο της πρότασης δυσπιστίας, τον διεμβολισμό των ΑΝ.ΕΛΛ., ανέδειξαν χθες κύκλοι της Πειραιώς πανηγυρίζοντας για την... "αποδυνάμωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά ένα βουλευτή, τον Δημήτρη Καμμένο", με τον οποίο υποστηρίζουν “πως δεν υπάρχει καμία επικοινωνία”...

Στο γαλάζιο στόχαστρο παραμένει σταθερά ο μικρός κυβερνητικός εταίρος. Ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζεται από τη Ν.Δ. “ο μεγαλύτερος πολιτικός τυχοδιώκτης της μεταπολίτευσης διότι δεν δίστασε να θυσιάσει ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, γιατί το μόνο που τελικά τον ενδιαφέρει είναι να μείνει για λίγους ακόμη μήνες στο Πεντάγωνο, απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια. Η υπογραφή στις Πρέσπες φέρει και το όνομά του” ισχυρίζονται, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι χθες υπήρξε "υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου - Ζάεφ"!

“Η συμφωνία των Πρεσπών δεν ανατρέπεται”

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το βλέμμα στραμμένο προς το εκλογικό ακροατήριο... των συλλαλητηρίων, τονίζουν ότι η Ν.Δ. θα “καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ισχύσει αυτή τη συμφωνία”. Ωστόσο οι ίδιες "γαλάζιες" πηγές υπογραμμίζουν πως “με αυτή τη συμφωνία δημιουργούνται τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας", διότι "παράγονται έννομες συνέπειες που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν. Τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα και στη συνέχεια σε αλλαγή του συντάγματός τους. Και είναι προφανές ότι αν τα καταφέρουν, καμία ελληνική Βουλή, είτε η παρούσα, είτε η επόμενη δ εν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι, αν το πράξει, θα είναι σαν να αξιώνει από τους Σκοπιανούς να ξανα-αλλάξουν το σύνταγμά τους και το όνομά τους, γεγονός που θα καταστήσει περίγελο την Ελλάδα σε όλη τη διεθνή κοινότητα".

"Εθνική ευθύνη" στους 153...

Εμμένοντας δε στον διχαστικό λόγο η Ν.Δ. επιρρίπτει "ακέραιη εθνική ευθύνη" στους "153 βουλευτές που την υπέγραψαν" επαναφέροντας ουσιαστικά το σκηνικό της μειοδοσίας. Παράλληλα υποστηρίζει ότι “οι πολίτες αξιώνουν την πολιτική αλλαγή και είναι θέμα λίγων μηνών αυτός ο θίασος των υποκριτών, που έπαιξε και πάλι χθες θέατρο σε βάρος αυτή τη φορά των εθνικών συμφερόντων, να επιστρέψει οριστικά στην αντιπολίτευση εντός ή εκτός Βουλής».

Υπεράσπιση της ακροδεξιάς στροφής

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. πραγματοποίησε άλλο ένα άνοιγμα προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, προσπαθώντας να αποκρούσει τις κυβερνητικές βολές περί “ακροδεξιάς στροφής”. “Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι εξέθρεψαν τα τελευταία χρόνια το τέρας του λαϊκισμού και του εθνολαϊκισμού. Είναι αυτοί που συνευρίσκονταν στις πλατείες με τους χρυσαυγίτες, αυτοί που μαζί με τη Χ.Α. έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.” τονίζεται χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι το Σάββατο Ν.Δ. και Χ.Α. ψήφισαν μαζί.

Ταυτίζει ιθαγένεια με εθνότητα!

Η Ν.Δ. εξακολουθεί να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας τη συμφωνία: "Το άρθρο 1 παρ. 3 της συμφωνίας αναφέρεται ξεκάθαρα σε nationality. Δηλαδή σε ιθαγένεια (σύμφωνα και με την επίσημη μετάφραση) και άρα κατ’ επέκταση σε εθνότητα" ισχυρίζεται!

Λιτό μήνυμα Καραμανλή

Στο "γαλάζιο" στρατόπεδο πάντως δεν πέρασε απαρατήρητη η αδιάφορη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, όπως και το ισορροπημένο περιεχόμενο της δήλωσης του Κώστα Καραμανλή, που δεν προσφέρθηκε για μικροπολιτική εκμετάλλευση από την πλευρά της ηγεσίας. Ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως: "Με τη σύνεση, τον αυτοελεγχο και τη διορατικότητα που τον διακρίνουν ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε τη χάρη σε όσους τον πίεζαν (φανερά ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΡΥΦΑ) να κάνει εκτενή δήλωση για την ουσία της συμφωνίας. Διευκρίνισε με αριστοτεχνικό τρόπο τα του Βουκουρεστίου πριν 10 χρόνια. Έστειλε πολλά, πάρα πολλά μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν περιττό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL