Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Ν. Βούτση για τον θάνατο του Μάκη Τρικούκη

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, για την απώλεια του αγωνιστή της Αριστεράς, διακεκριμένου νομικού και συγγραφέα Μάκη Τρικούκη

Ο κ. Βούτσης, δήλωσε σήμερα: «Πρόκειται για μεγάλη απώλεια για τον Πολιτισμό και τη δημόσια ζωή της χώρας. Ο Μάκης Τρικούκης με την διαδρομή του στα δημόσια πράγματα δίδαξε συνέπεια, ήθος και αγωνιστικότητα. Μπήκε με δυναμισμό στους αγώνες της γενιάς του μέσα από την ΕΔΑ την περίοδο του 1-1-4 και συνέχισε μαχητικά τον αντιδικτατορικό αγώνα. Μεταπολιτευτικά  είχε έντονη δημόσια παρουσία τόσο μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία, όσο και με επιστημονικές εκδόσεις, με άρθρα και μελέτες που εξέφραζαν τον ασίγαστο πάθος για γνώση. Ως γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού το 1989, αλλά και ως Πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΘΒΕ αγωνίστηκε για την αναβάθμιση της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης στον τόπο μας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου.»

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μάκη Τρικούκη εξέδωσε και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τον αγωνιστή της Αριστεράς, Μάκη Τρικούκη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Διακεκριμένος νομικός και συγγραφέας, ο Μ. Τρικούκης εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ και πρωταγωνίστησε στους εμβληματικούς αγώνες της γενιάς του, όπως το “1-1-4”. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς ενώ, κατά τη συγκυβέρνηση του 1989, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των “Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης» (του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) ενώ, από το 2008 ως το 2012, διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Εξέδωσε σειρά σημαντικών βιβλίων και μελετών για την πολιτική και τον πολιτισμό, ενώ η συμβολή του για τη σκέψη του Γκράμσι αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο