Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Σε διαφοροποιήσεις από τους ΑΝ.ΕΛΛ. προσβλέπει ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε διαφοροποιήσεις από τους ΑΝ.ΕΛΛ. προσβλέπει ο Μητσοτάκης

Με όχημα την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να αποκρύψει τις εσωτερικές διαφορές της Ν.Δ. στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Πριν από δέκα ημέρες, κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτακης είχε διαψεύσει την εκδήλωση αυτής της πρωτοβουλίας.

Με ρητορική Σαμαρά

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, δεν απέφυγε την υιοθέτηση πατριδοκάπηλων τόνων.

«Είναι υποχρέωσή μου να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως πρόκειται για μια «κακή συμφωνία, που συνιστά βαριά υποχώρηση στα εθνικά θέματα». “Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν πρέπει να γίνει δικό μας πρόβλημα» πρόσθεσε εκ νέου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την ψήφο δυσπιστίας, θέτοντας μάλιστα και τον πήχη των 154 βουλευτών που κατά τη Ν.Δ. θα πρέπει να συγκεντρώσει η κυβέρνηση για να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που αριθμεί σήμερα αυτό τον αριθμό. «Να δούμε αν θα βρεθούν οι 154 βουλευτές που θα σας εξουσιοδοτήσουν να υπογράψετε τη συμφωνία που υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδας μας» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Σύμφωνα με "γαλάζιες" πηγές, στόχος της Ν.Δ. είναι να πιέσει ειδικά τους ΑΝ.ΕΛΛ. και προσδοκά ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν απώλειες στην ψηφοφορία όπως π.χ. του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος μόλις χθες δήλωσε πως κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει να φτάσουμε στις Πρέσπες.

Στο στόχαστρο ο Π. Καμμένος

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οχυρώθηκε πάλι πίσω από τη στάση του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου και επεσήμανε ότι “καταγράφεται μια δεδηλωμένη διάσταση μέσα στην κυβέρνηση αφού ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί. Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία στις Πρέσπες την Κυριακή χωρίς να έχει διαπιστώσει αν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς να έχει την ομόθυμη στήριξη του υπουργικού του συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας, παρότι του το ζήτησα, αρνήθηκε να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής για να υπογράψει τη συμφωνία. Ο λόγος είναι για να συνεχίσει να παίζει το ανήθικο θέατρο με τον Πάνο Καμμένο".

Άφησε το Βουκουρέστι, θυμήθηκε τον Καραμανλή

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το “διαζύγιό” του από τη στρατηγική της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι, επιχείρησε να ρίξει γέφυρες προς την “καραμανλική πτέρυγα” με αφορμή τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα στη στάση του πρώην πρωθυπουργού το 2008. «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή για το Βουκουρέστι... Εκεί όπου ο Καραμανλής είπε όχιμ εσείς σήμερα λέτε ναι. Και τότε ασκήθηκαν πιέσεις» είπε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέδωσε στην κυβέρνηση μικροπολιτικά κίνητρα αποπροσανατολισμού από την ατζέντα με τα προαπαιτούμενα, καθώς εκτίμησε “πως ο συνδυασμός οικονομικών και εθνικών θεμάτων δεν είναι τυχαίος, αλλά συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης για να στρέψει τα φώτα μακριά από τα επώδυνα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου».

Επιμένει σε τέταρτο Μνημόνιο

Στο σκέλος που αφορά την οικονομία, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε την καραμέλα περί “τέταρτου Μνημονίου χωρίς χρηματοδότηση”. Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. ότι "δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια με βαριά υποθήκη τον εθνικό πλούτο της χώρας» και ότι «μειώνουν μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε τις αναφορές σε σχέση με την ανάγκη διευθέτησης του χρέους.

Διχαστικός Γεωργιάδης

Στόχευση προς της κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. είχε “τουιτάρισμα” του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη. “Όσοι επιθυμούν στ' αλήθεια να σταματήσουν την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ θα έχουν μία και μοναδική ευκαιρία το Σάββατο κατά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε. Αν ο κ. Τσίπρας δεν καταψηφιστεί εκεί, την επομένη θα πάει να υπογράψει. Άρα όσοι πιστοί...” τόνισε χαρακτηριστικά. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε επεισόδιο που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους διαδρόμους της Βουλής...

Διχαστικό και ακροδεξιό τόνο υιοθέτησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που μέσω Facebook τόνισε: “Τα ψέματα τελείωσαν. Κάθε βουλευτής οφείλει να πάρει θέση. Ή με τον Τσίπρα που προδίδει τη Μακεδονία μας ή με το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας”.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

"Βράζει" η καραμανλική πτέρυγα με τον Σαμαρά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 24ωρα θυμίζει “καζάνι που βράζει” μετά τη σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε χθες ότι συμφωνεί και επαυξάνει σχετικά με την κριτική Σαμαρά κατά του Προκόπη Παυλόπουλου και προκάλεσε: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να εμπλακεί στην πολιτική; Ναι ή όχι;". Οι συνεχείς επιθέσεις έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους «καραμανλικούς», που φέρονται εκνευρισμένοι “τόσο με τα 'παιχνίδια' Σαμαρά όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει υποταχθεί στη γραμμή του” όπως διαμηνύουν.

Παράλληλα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. “άγεται και φέρεται πλέον ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα από τα πλέον ακροδεξιά στοιχεία που παρεισέφρησαν ποτέ στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας”. Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη για απαξίωση και ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL