Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αλ.Τσίπρας: Το τέλος του προγράμματος αποτελεί δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Το τέλος του προγράμματος αποτελεί δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό (Video)

προσθέτοντας ότι «δουλεύουμε για μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου».

«Επισκέπτεστε τη χώρα σε μια στιγμή που γυρίζουμε σελίδα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης σημείωσε ότι το τέλος του προγράμματος αποτελεί μια δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα στο μέλλον.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «αναμένουμε τα απαραίτητα μέτρα για το χρέος που θα σημάνουν την οριστική και διαρκή έξοδο της χώρας στις αγορές».

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφορικά με την συμφωνία για το «Μακεδονικό» επεσήμανε ότι «έχουμε ιστορική συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας».

https://www.youtube.com/embed/NvbGyCRSGsk

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπογράμμισε τα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζοντας ως καλά νέα την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

«Εργαζόμαστε για μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ενώ έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρέτισε τη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ για το ονοματολογικό και τόνισε την αλλαγή σελίδας.

Τέλος ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι «έχει γίνει πολύ δουλειά και τώρα έχει έρθει η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL