Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο "αρχηγός" Σαμαράς παίρνει την ντουντούκα από τον Κυριάκο

Eurokinissi

Να συνδράμει στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στην παρελκυστική τακτική του, αναφορικά με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ έσπευσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα».

Το παρελθόν του κ. Σαμαρά στη μη επίλυση του «Μακεδονικού» επί 30 χρόνια είναι η μόνη συνεισφορά του ως σήμερα. Σήμερα ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία, αλλά και ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός, για μια συμφωνία που καλωσόρισαν Ευρωπαίοι, ΝΑΤΟ και όλος ο διεθνής τύπος.

"Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου" σημειώνει ο Αν. Σαμαράς στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν ήταν «εθνικιστής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ούτε ήταν “τυχοδιώκτης” ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά «η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Συντακτής avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο