Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Στάση αναμονής από το Κίνημα Αλλαγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στάση αναμονής από το Κίνημα Αλλαγής

Στον απόηχο της τηλεφωνικής ενημέρωσης της Φ. Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη από τον Αλ. Τσίπρα συνεδρίασε χθες το βράδυ το Π.Σ. του Κινήματος Αλλαγής. Όλες οι πλευρές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., τα κόμματα που το συγκροτούν έχουν καταστήσει σαφείς τις θέσεις του απέναντι στο ενδεχόμενο της λύσης ενός εκκρεμούς επί 25 χρόνια εθνικού ζητήματος.

Αποτέλεσμα της αμηχανίας και των αντιπαραθέσεων που καλείται να ισορροπήσει η Φ. Γεννηματά ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση να καταλήξει σε στάση αναμονής έως ότου ενημερωθούν πλήρως για το κείμενο. Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το Π.Σ. του φορέα, ενώ νωρίτερα το πρωί συγκαλείται κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Π.Σ. του Ποταμιού.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται πως “το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις". Προανήγγειλε ότι “στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι ευρωπαϊκές αρχές”.

Μαυρωτάς κατά Κωνσταντινόπουλου

Το ονοματολογικό φαίνεται να εξελίσσεται σε κομβική δοκιμασία για τη συνοχή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η έντονη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Σπ. Δανέλλη (Ποτάμι) και τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο (ΔΗ.ΣΥ.) αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές διαθέσεις απέναντι στη στήριξη της λύσης, αλλά και την ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό του φορέα με αφορμή το ονοματολογικό και όχι μόνο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού δήλωσε (ρ/σ 24/7) πως, εάν η ΔΗ.ΣΥ. δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι τη συμφωνία, “το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία στο πλαίσιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.". Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος απ’ τη Βουλή άφησε προσβλητικούς υπαινιγμούς για την αξιοπιστία του Σπ. Δανέλλη διά της πολιτικής διαδρομής του, προσθέτοντας ότι "η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα”. Έλαβε αρχικά την απάντηση του Γ. Μαυρωτά ότι “το βήμα της Βουλής δεν είναι για να λύσουμε τις εσωκομματικές συζητήσεις και διευθετήσεις που χρειάζονται”. “Απαράδεκτα πράγματα” σχολίασε για την επίθεση Κωνσταντινόπουλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας.

Σχολιάζοντας από τα Γιάννενα την "επίθεση Κωνσταντινόπουλου", ο Σπ. Δανέλλης μίλησε για “αήθη προσπάθεια απαξίωσής" του και σημείωσε ότι οι θέσεις του είναι δημόσια διατυπωμένες από το 1992 και “οι απόψεις του κόμματός μου Το Ποτάμι ταυτόσημες και αταλάντευτες". Επισήμανε την πολιτική διαδρομή του και τις επιλογές του έως την ένταξή του στο Ποτάμι ρωτώντας τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο με ποια ιδιότητα τον εγκαλεί και γιατί από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL