Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προσπάθεια Γεννηματά να απαξιώσει τις αυτοδιοικητικές συνεργασίες

Στήριξη σε Μπουτάρη με αιχμές κατά Τσίπρα - "Εάν τα άλλα κόμματα δεν έχουν ικανούς υποψηφίους ή αναγνωρίζουν την ικανότητα των στελεχών της ΔΗ.ΣΥ., καλώς να ορίσουν" δήλωσε αλαζονικά η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Γ. Καμίνης: "Τα περί μετώπων μυρίζουν προπολεμική ναφθαλίνη"

Να υποβαθμίσουν τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές προσπαθούν η Φ. Γεννηματά και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., απορρίπτοντας κατηγορηματικά, ακόμα και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, τη στόχευση του κυβερνώντος κόμματος για συγκρότηση δημοκρατικών και προοδευτικών μετώπων.

Από τη Θεσσαλονίκη, μετά από συνάντηση μαζί του, η Φ. Γεννηματά ανακοίνωσε τη στήριξη του Γ. Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επαναλαμβάνοντας τη σχετική απόφαση που έλαβε πρόσφατα η ΚΠΕ, η Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι "θα στηρίξουμε και πάλι τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες του χώρου μας", με το σκεπτικό ότι "τιμούμε το έργο τους, αλλά και τη σχέση τους με τους πολίτες". Στον απόηχο της συνάντησης που είχε πρώτος ο πρωθυπουργός με τον Γ. Μπουτάρη, ισχυρίστηκε πως “εάν τα άλλα κόμματα δεν έχουν ικανούς υποψηφίους ή αναγνωρίζουν την ικανότητα των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής, καλώς να ορίσουν. Έρχονται στη συνέχεια των δικών μας επιλογών". Παράλληλα όρισε την Τ.Α. ως χώρο όπου “έχουμε ηγεμονία” και έβαλε κατά της κυβέρνησης για τον "Κλεισθένη" και την απλή αναλογική.

Ο επικεφαλής της επιτροπής για τις υποψηφιότητες της Αυτοδιοίκησης Γ. Καμίνης προσπάθησε να υποβαθμίσει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ("Βήμα της Κυριακής") ότι “ψάχνει τρόπους να αποκτήσει επιρροή στην Αυτοδιοίκηση”, “προσπαθεί να εκμαυλίσει αυτοδιοικητικά στελέχη και αυτό το βαφτίζει 'δημοκρατικό μέτωπο' στην προσπάθεια να διασωθεί ποσοστιαία στις αυτοδιοικητικές εκλογές”. “Τα περί μετώπων μυρίζουν πολλή ναφθαλίνη, προπολεμική” είπε.

Για τα εσωκομματικά... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, μιλώντας στη νομαρχιακή συνέλευση Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης, η Φ. Γεννηματά επαναβεβαίωσε τον εκλογικό στόχο της τρίτης εντολής. Θέλοντας να κλείσει τη συζήτηση για τις διαφορετικές γραμμές εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για σημαντικά θέματα στρατηγικής, είπε ότι “θα φανούμε αντάξιοι της απόφασης και της θέλησης της κοινωνικής μας βάσης να προχωρήσουμε όλοι μαζί”. Προκειμένου δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις υπαρκτές εσωκομματικές διαφωνίες επί της “γραμμής”, έσπευσε εκ νέου να τις αποδώσει πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως στη Ν.Δ., “ερμηνεύοντάς” τις ως προσπάθεια “να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας για να συντηρήσουν τον μίζερο και διχαστικό διπολισμό".

Βενιζέλος: Εκλογές για στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ

Από μια άλλη εκδήλωση, του Κύκλου Ιδεών, ο Ευ. Βενιζέλος έθετε ως προτεραιότητα “εκλογές και άλλη κυβέρνηση” για “επανεκκίνηση της χώρας”, με προϋποθέσεις “στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όχι ακυβερνησία με κίνδυνο αλλεπάλληλων εκλογών”. Προσδιόρισε ως αδήριτη αναγκαιότητα την ύπαρξη θεσμικά, συνταγματικά, ευρύτατων πλειοψηφιών "προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για σταθερό εκλογικό σύστημα, να διασφαλιστεί η εκλογή ΠτΔ τον Ιανουάριο του 2020 και προκειμένου η διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος να προστατεύσει τη ρήτρα των 3/5 που πρέπει να υπάρχει και να εκδηλώνεται όταν καταρτίζεται μια νέα διάταξη, δηλαδή στη δεύτερη Βουλή”.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο