Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Τόσκας: Περισσότερα αεροσκάφη φέτος για την κατάσβεση πυρκαγιών

Αναγγέλθηκε ενίσχυση και εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων

Συνεργασίες και με άλλες χώρες (όπως η Γαλλία) για τη βελτίωση του συντονισμού στην κατάσβεση των πυρκαγιών εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Τόσκας ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για την πολιτική προστασία. Παράλληλα ο Ν. Τόσκας είπε ότι θα αναπτυχθούν κλιμάκια της Πυροσβεστικής και σε ορεινές περιοχές, ενώ θα ενισχυθούν και θα εκπαιδευτούν οι εθελοντικές οργανώσεις.

"Μόνο του το κράτος δεν μπορεί. Πέρυσι στη φωτιά στον Κάλαμο το βαρέος τύπου ελικόπτερο επενέβη σε 20 λεπτά ενώ θα χρειαζόταν τουλάχιστον 30 λεπτά. Στον ενδιάμεσο χρόνο θα πρέπει να επέμβουν εθελοντικές ομάδες και οι ομάδες των δήμων" είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όσον αφορά τα αεροσκάφη ο Ν. Τόσκας τόνισε ότι "στείλαμε 12 κινητήρες Καναντέρ για ανακατασκευή, πολλοί γύρισαν και ήδη τοποθετούνται. Αυτό στοίχισε 10 εκατ. Έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στα αεροσκάφη Καναντέρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε ακόμη 19 Πεζεντέλ και ελικόπτερα μισθωμένα βαρέος ή μεσαίου τύπου".

Τα βαρέος τύπου ελικόπτερα το 2018 θα είναι 4 (πέρυσι ήταν 3) και έχουν ήδη αναπτυχθεί. Σε αυτά προστίθενται και τα ελικόπτερα μεσαίου τύπου που έρχονται τις επόμενες 10-15 μέρες και θα αναπτυχθούν και στα νησιά. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι υπήρχαν 7 ελικόπτερα μεσαίου τύπου. Ακόμη ο Ν. Τόσκας επεσήμανε ότι "προχωράμε σε σταδιακή ανάπτυξη δυνάμεων για να έχουμε και τον Οκτώβριο διαθέσιμα αεροπλάνα και ελικόπτερα".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο