Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Θέμα... δημοκρατίας στην Ελλάδα έβαλε ο Μητσοτάκης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέμα... δημοκρατίας στην Ελλάδα έβαλε ο Μητσοτάκης!

Σεμινάριο “αναχαίτισης” του λαϊκισμού στην Ευρώπη παρέδωσε χθες στο Μόναχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κεντρικό άξονα τη δυσφήμηση της ελληνικής κυβέρνησης ως υπαίτιας για την... έκπτωση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κ.Ο. του ΕΛΚ, δεν δίστασε να βάλει στο ίδιο “τσουβάλι” του λαϊκισμού τον ΣΥΡΙΖΑ με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακροδεξιών αποχρώσεων, καλώντας την ευρωπαϊκή Δεξιά να... σώσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Βλέπει λαϊκισμό στην Ισπανία...

«Πρέπει να αντιδράσουμε. Βλέπουμε και την ιστορία στην Ιταλία. Θα εχουμε προκλήσεις στην Ισπανία. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού, είτε αυτός προέρχεται από δεξιά, είτε από αριστερά, είναι σε άνοδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του για συμπληρώσει σε συκοφαντικούς τόνους ότι στη χώρα μας υφίσταται “διάβρωση των θεσμών”.

Συνηγόρος των καναλαρχών

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να εμφανιστεί και πάλι με την ιδιότητα του συνηγόρου των μιντιαρχών κατηγορώντας την κυβέρνηση διότι “επιτίθεται στα ΜΜΕ”, ενώ επανέφερε και τη "γαλάζια" καραμέλα περί “κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ανέλυσε στην οικογένεια της ευρωπαϊκής Δεξιάς όλες τις... απειλές που δέχεται η δημοκρατία στη χώρα μας, έδωσε τη δική του εκδοχή για το διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών.

"Κερδίζω με 10 μονάδες"

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα” υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ρισκάροντας την πρόβλεψη ότι θα τις κερδίσει η Ν.Δ. “επειδή είναι 10 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις!”.

Βέμπερ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Το πολεμικό στίγμα κατά της ελληνικής κυβέρνησης κυριάρχησε στη συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που τους πρώτους μήνες της θητείας της κυβέρνησης θεωρούσε “πρόβλημα της Ελλάδας το ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό» φόρεσε το προσωπείο του αντιλαϊκιστή!

Συμμετέχοντας στον ιδεολογικό πόλεμο που διεξάγει η Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα είναι στη μεταλαϊκίστικη περίοδο γιατί οι άνθρωποι κατάλαβαν τι σημαίνει να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ”. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ανακολουθία λόγων και πράξεων και εξέφρασε την ελπίδα άλλες χώρες στην Ευρώπη "να μην ακολουθήσουν την ελληνική προσέγγιση απέναντι στον λαϊκισμό”...

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δανείστηκε και το μότο Μητσοτάκη “για μία Ελλάδα φιλική προς τις επενδύσεις”. Μάλιστα επιχείρησε με υπερβολικό τρόπο να συμβολίσει τα... πολιτικά προσόντα του προέδρου της Ν.Δ. δωρίζοντάς του μία φανέλα της Μπάγερν με το Νο 9 και το όνομα “Μitsotakis”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL