Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απόρρητα από τον λαό;

Πανικός έπιασε τη Ν.Δ. όταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2006 είχε αποδεχτεί την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια", και μάλιστα χωρίς erga omnes.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος με tweet επιχείρησε να διαψεύσει τον υπουργό, αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει τον ίδιο: Στις 11 Ιανουαρίου 2007, ο ίδιος ο Γ. Κουμουτσάκος (ως εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ) απαντούσε στον συνάδελφο Αλφόνσο Βιτάλη ότι η ονομασία "Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγιε - Σκόπια" "αποτελεί κατ' αρχήν βάση διαπραγμάτευσης"!

Όλο το πρόβλημα του Γ. Κουμουτσάκου έγκειται στη διαρροή απορρήτων εγγράφων (που απογυμνώνουν τη διαπραγμάτευση της Ν.Δ.)! "Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, ποτέ στην ιστορία του τόπου, να απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα, τα οποία είναι αποσπασματικά έγγραφα μιας διαπραγμάτευσης που κράτησε 25 χρόνια", είπε χθες στον ΣΚΑΪ.

Απόρρητα από ποιον; Από τους Σκοπιανούς; Όχι βέβαια, αυτοί ήταν στη διαπραγμάτευση και ξέρουν. Από τον Μ. Νίμιτς; Ούτε από αυτόν. Το τι συζητούσε η Ν.Δ. είναι απόρρητο μόνο από τον ελληνικό λαό!

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο