Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Αθώωση Καμπόσου υποδεικνύει ο Άδ. Γεωργιάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθώωση Καμπόσου υποδεικνύει ο Άδ. Γεωργιάδης

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στα πιο μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ. τα τρανταχτά παραδείγματα που αποτυπώνουν την εδραίωση της ηγεμονικής θέσης του Αδώνιδος Γεωργιάδη στο κομματικό στερέωμα.

Όπως φαίνεται ο κ. Γεωργιάδης, εκτός του ότι είναι αντιπρόεδρος, εκτελεί και χρέη δικαστή, όπως αποκαλύπτει η «ετυμηγορία» του υπέρ του δημάρχου Άργους Γιάννη Καμπόσου, που ως γνωστόν εγκωμίασε τη φασιστική επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Ενώ υποτίθεται πως εκκρεμούσε η πειθαρχική ποινή κατά του Καμπόσου από τα όργανα του κόμματος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έσπευσε να τον... αθωώσει. «Τι άλλο να κάνουμε να τον δείρουμε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης τασσόμενος κατά των κυρώσεων στο στέλεχος της Ν.Δ.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κάλυψε, μάλιστα, το «γαλάζιο» στέλεχος, που είναι ex officio στέλεχος της Πολιτικής Επιτροπής. «Κατέβασε την ανάρτηση, είπε ότι δεν την έκανε ο ίδιος και την έκανε συνεργάτης του. Δεν είμαι δικαστής για να τον κρίνω. Ο καθένας κρίνεται γι’ αυτά που λέει» είπε ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας πλέον... το ελεύθερο σε άλλα «γαλάζια» στελέχη μπροστά στο θλιβερό ενδεχόμενο νέων τραμπούκικων επιθέσεων.

Δυσαρέσκεια «καραμανλικών»

Από ‘κεί και πέρα οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη προχθές στη Βουλή μπορεί να επιτείνουν την εικόνα γαλάζιας αμηχανίας προς τα «έξω» στον απόηχο της μεταμνημονιακής πραγματικότητας που διαμορφώνεται, παράλληλα όμως προκαλούν νέους τριγμούς και προς τα «μέσα», στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια βουλευτών και στελεχών με καραμανλικές αναφορές από την αποστροφή του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό: «Είστε δηλαδή η μετενσάρκωση όλων των δεινών που στην ουσία έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και το 2010». Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε αίσθηση και ερμηνεύθηκε ως μεγαλοπρεπές άδειασμα προς τον Κώστα Καραμαλή προκαλώντας νέες γκρίνιες σε ένα μεγάλο τμήμα του «γαλάζιου» στρατοπέδου, που λόγω της ιδιαίτερης πολιτικής συγκυρίας δεν εξωτερικεύονται.

Η εκστρατεία ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο με αιχμή παραληρηματικές κατηγορίες του τύπου «εσείς κάψατε την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008» απελευθέρωσε πιο εύκολα φωνές στελεχών που κατείχαν καίριο πόστο στην κυβέρνηση εκείνης της περιόδου.

Ευ. Αντώναρος: «Την Αθήνα το 2008 δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Την Αθήνα το 2008 δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε κατηγορηματικά μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Ευάγγελος Αντώναρος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Σημείωσε δε ότι «επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές». «Ηθελαν εκατόμβες νεκρών;» αναρωτήθηκε με νόημα και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να παραδεχθεί το λάθος του, ότι δεν ψήφισε τον Πρ. Παυλόπουλο για ΠτΔ και να δεσμευθεί ότι θα τον προτείνει για μια ακόμη θητεία το 2019.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση στο Facebook του κ. Αντώναρου που εμπεριείχε τον χαρακτηρισμό «μπούρδες» σε σχέση με τις εμπρηστικές τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL