Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Στον... Δεκέμβρη του 2008 χρέωσε η Ν.Δ. την επίθεση κατά Μπουτάρη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον... Δεκέμβρη του 2008 χρέωσε η Ν.Δ. την επίθεση κατά Μπουτάρη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται και για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη σύμφωνα με τη Ν.Δ.! Η πρωθυπουργική διαπίστωση χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο "ότι ένα τμήμα της Ν.Δ., το οποίο έχει έκφραση στα κομματικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στρώνει τον δρόμο στην Ακροδεξιά και συναλλάσσεται με τη Χρυσή Αυγή" πυροδότησε παραληρηματικές αντιδράσεις στην οδό Πειραιώς, που επιχείρησε να εφαρμόσει το δόγμα πως "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" στην πιο μισαλλόδοξη εκδοχή του.

Από το σύνηθες καταφύγιο της θεωρίας των δύο άκρων, η αξιωματική αντιπολίτευση "ενοχοποίησε" τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό "για πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας" αποφεύγοντας παράλληλα να εισέλθει στο ακροδεξιό υπόβαθρο της τραμπούκικης επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η γαλάζια ρητορική του μίσους κορυφώνεται με την αναφορά "αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι...».

Από την οδό Πειραιώς αλλά και από κορυφαία στελέχη της παράταξης οι ρίζες των ντροπιαστικών εικόνων του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη "ανακαλύπτονται" στον Δεκέμβριο του 2008 και τις πλατείες των Αγανακτισμένων, ενώ παράλληλα δεν γίνεται η παραμικρή νύξη στη χρυσαυγίτικη - εγκληματική βία που βρίσκεται στο στάδιο της εκδίκασης.

Απλώς το στρατηγείο της Ν.Δ. "ξεμπερδεύει" με τη φράση πως "η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης", τονίζοντας πώς ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του "έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα". "Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου" ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Η μοίρα των προδοτών"!

Στο φόντο βέβαια αυτών των αναφορών η Ν.Δ. και κορυφαία στελέχη της απέφυγαν να καταδικάσουν την επικρότηση των τραμπουκισμών της Θεσσαλονίκης εκ μέρους του γαλάζιου δημάρχου Άργους - Μυκηνών. Ο Δημήτρης Καμπόσος, ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στο... χρυσαυγίτικο συμπέρασμα ότι «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», σε άρθρο του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Ξύπνα Ελλάδα».

Μελετά τη στάση Καμπόσου ο Αυγενάκης

Πληροφορίες θέλουν τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη να καλεί σε απολογία τον κ. Καμπόσο μετά την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ήταν εμφανής η αμηχανία ή απροθυμία των στελέχων της Ν.Δ. να δοθεί έμφαση στις εμπρητικές αναρτήσεις του γαλάζιου δημάρχου. Η εκπρόσωπος τύπου Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τόνισε πως "η ρητορική του μίσους είναι αυτή που τροφοδοτεί τη βία", χωρίς ωστόσο να παραλείψει να... υπενθυμίσει πώς η Ν.Δ. δεν κάνει επιλεκτική καταδίκη της βίας.

Σε ανιστόρητες και ατεκμηρίωτες αναφορές κατέφυγε ο Βασίλης Κικίλιας (κανάλι Ε) τονίζοντας πως "πλειάδα σημερινών κυβερνητικών στελεχών δικαιολογούσαν πράξεις πολιτικού κανιβαλισμού, χειροδικίας και βίας κατά πολιτικών, όπως του Κωστή Χατζηδάκη και του Γιώργου Κουμουτσάκου". Της προσοχής του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. "διέφυγε" το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις που είχαν δεχτεί τα δύο γαλάζια στελέχη. Ο Δ. Καμπόσος, μετά τον σάλο που προκάλεσε η τοποθέτησή του, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ρίχνοντας την ευθύνη... στον συνεργάτη του που χειρίζεται τη σελίδα του.

Ταύτιση πλατειών - Ακροδεξιάς από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Στον απόηχο της επίθεσης Μπουτάρη από ακροδεξιούς και ενώ είχε προηγηθεί η καταγγελία του πρωθυπουργού προς τη Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής παρενέβη με ανακοίνωσή του για να επιχειρήσει εξίσωση της φασιστικής βίας με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα το 2011.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίζει να μπερδεύει συνειδητά τις πολιτικές διαμαρτυρίες του 2011 με τους δήθεν “αγανακτισμένους” της Χ.Α. Σχολίασε ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός “μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα”, προσθέτοντας: “Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη Ν.Δ. στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των Αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φτάνει πια με την υποκρισία”. Κι αυτό την ώρα που ο ίδιος ο Γ. Μπουτάρης μιλούσε για “οργανωμένους φασίστες”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL