Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
«Είτε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης είτε οι καταστροφικές πολιτικές που θέλει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Είτε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης είτε οι καταστροφικές πολιτικές που θέλει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης»

«Η ΝΔ πρέπει θα πρέπει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή από όλες αυτές τις δυνάμεις που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες ότι «η κυβέρνηση επαναφέρει το "Σκοπιανό" για να προκαλέσει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει τεταμένες σχέσεις με τους γείτονές της και να αφήνει τρίτους να ασκούν επιρροές σε αυτούς», τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra news.

Ο Ν.Παππάς αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν», συνέστησε ψυχραιμία προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θέλει μία λύση λειτουργική και βαδίζει με βάση τις προτάσεις που έχει βάλει στο τραπέζι ο ΟΗΕ.

«Είμαι βέβαιος» τόνισε ο κ. Παππάς ότι «θα φτάσουμε σε μια λύση που θα συγκεντρώσει ευρύτερη πλειοψηφία στη Βουλή. Ελπίζω ότι θα είναι μία λύση την οποία θα υποστηρίξει και ο Πάνος Καμμένος».

«Σε κάθε περίπτωση» σημείωσε, «η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο έχει στέρεες βάσεις και η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».

Στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ ο κ. Παππάς ανέφερε «πως έχουμε κερδίσει ήδη το «erga omnes» και τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα. Την ίδια ώρα, η ΝΔ ακροβατεί μεταξύ της θέσης του αρχηγού της και αυτής του εκπροσώπου της. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια συγγνώμη στον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και στη στάση του ΔΝΤ ο κ. Παππάς είπε ότι «βρισκόμαστε σε μια αστεία κατάσταση, διότι ενώ το πρόγραμμα τελειώνει το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει στο πρόγραμμα ή όχι». Σύμφωνα με τον υπουργό «η Ελλάδα δεν ζήτησε να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το ζήτησαν άλλες χώρες. Προφανώς μας ευνοούν οι θέσεις του στο ζήτημα του χρέους αλλά αν είναι να υπονομεύει με τις θέσεις του την αναπτυξιακή πορεία της χώρας με μίζερες εκτιμήσεις αυτό δεν είναι θετικό, δήλωσε ο υπουργός Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε, επίσης, ότι το καθαρό δίλημμα της επόμενης μέρας είναι ακόλουθο «από τη μια είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης που ανασυγκροτεί παραγωγή, εργασία και κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη οι δοκιμασμένες και καταστροφικές πολιτικές της περιόδου ως το 2014 που θέλει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης».

Τέλος μιλώντας για την κεντροαριστερά είπε ότι είναι διαρκής ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ δήλωσε ότι «ο κ. Σακελλαρίου λειτούργησε επιλεκτικά και δεν έκανε το ίδιο το 2016 όταν τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι μετέδιδαν έξω από το γραφείο του ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Νόμος για τις Άδειες πριν καν τελειώσει η Ολομέλεια».

Ο κ. Παππάς δήλωσε, τέλος ότι η διαδικασία με τις τηλεοπτικές Άδειες ολοκληρώνεται και ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος αλλά και με ένα πικρό χαμόγελο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL