Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Φορολογικός μηχανισμός - Τι προβλέπει ο κανονισμός της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας / Φορολογικός μηχανισμός: Στελέχωση με αξιοκρατία, εξετάσεις και αξιολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φορολογικός μηχανισμός - Τι προβλέπει ο κανονισμός της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας / Φορολογικός μηχανισμός: Στελέχωση με αξιοκρατία, εξετάσεις και αξιολόγηση

Με θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση διάρκειας έως 1.350 και 420 ωρών αντιστοίχως, γραπτές και προφορικές εξετάσεις, αξιολόγηση ικανοτήτων και κατάρτισης, και βεβαίως με βαθμολόγηση, θα στελεχώνουν κρίσιμες υπηρεσίες του μηχανισμού της ΑΑΔΕ εφοριακοί, τελωνειακοί και χημικοί υπάλληλοι. Αυτό προβλέπεται στον Κανονισμό Υποχρεωτικής Εισαγωγικής Εκπαίδευσης των υπαλλήλων της ΑΑΑΔΕ στη Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία που υπεγράφη από τον διοικητή της αρχής Γιώργο Πιτσιλή.

Με βάση τον κανονισμό, η εκπαίδευση διαρθρώνεται σε στάδια όπου προβλέπεται εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τον δημόσιο τομέα και τα αντικείμενα της ΑΑΔΕ, καθώς και εξειδίκευση σε λειτουργικούς τομείς της αρχής με θεωρητική εκπαίδευση, επισκέψεις σε χώρους εργασίας και πρακτική άσκηση σε διευθύνσεις της.

Μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης του εξειδικευμένου τελευταίου σταδίου, προβλέπεται πρακτική εκπαίδευση διάρκειας κατά το μέγιστο 420 ωρών.

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού συντάσσει τον κατάλογο με τους υπαλλήλους που επιλέγονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της υποχρεωτικής εισαγωγικής εκπαίδευσης. Η κατανομή τους σε τμήματα γίνεται από τη Διεύθυνση Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας, ενώ η κατάταξή τους σε λειτουργικό τομέα γίνεται από τη Διεύθυνση Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Για να θεωρηθεί επαρκής η παρακολούθηση, ο εκπαιδευόμενος δεν πρέπει να καταγράφει σύνολο απουσιών άνω του 10% του συνόλου των ωρών διδασκαλίας κάθε εκπαιδευτικού σταδίου.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα της υποχρεωτικής εισαγωγικής εκπαίδευσης είναι συνεχής. Καλύπτει το σύνολο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πριν την εξειδίκευση διενεργείται η πρώτη γραπτή εξέταση και προφορική εξέταση. Μετά το πέρας της εξειδικευμένης εκπαίδευσης ανά λειτουργικό τομέα και πριν την αποφοίτηση, διενεργείται μια τελική γραπτή εξέταση. Τέλος, πριν την αποφοίτηση, τίθεται και ένας συνολικός βαθμός από την καθ' ύλην αρμόδια Ομάδα των Μονίμων Εκπαιδευτών.

Οι εκπαιδευόμενοι, κατά τις γραπτές και προφορικές δοκιμασίες, αξιολογούνται ως προς τις γνώσεις, την ικανότητα ανάλυσης, σύνθεσης και εξαγωγής συμπερασμάτων. Ο βαθμός που τίθεται από την ομάδα μόνιμων εκπαιδευτών τίθεται με βάση την ευθυκρισία, την ικανότητα γρήγορης αντίληψης, λήψης απόφασης και σύνθεσης, την ικανότητα εργασίας υπό συνθήκες πίεσης και ανάληψης ευθυνών, την επιμέλεια, τον ζήλο και τη συμπεριφορά, χαρακτηριστικά τα οποία προκύπτουν από τη γενικότερη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και από την έκθεση αξιολόγησης του υπεύθυνου πρακτικής άσκησης.

Μετά το πέρας της γενικής εκπαίδευσης και των δύο πρώτων δοκιμασιών και σύμφωνα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες που προσδιορίζονται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, γίνεται η κατάταξη των εκπαιδευομένων σε διαφορετικούς λειτουργικούς τομείς. Ανακοινώνεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά λειτουργικό τομέα και καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να δηλώσουν τους τομείς που τους ενδιαφέρουν με σειρά προτίμησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL