Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Θα αποχωρήσει η ΝΔ από την ψηφοφορία για το σκάνδαλο Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα αποχωρήσει η ΝΔ από την ψηφοφορία για το σκάνδαλο Novartis

Την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το σκάνδαλο της Novartis. Το πρόβλημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ψηφοδέλτιο στην ψήφο για το «όχι» αναγράφει ότι οφείλεται σε αναρμοδιότητα της Βουλής.

Ο Ν. Δένδιας ζήτησε να αλλάξει το ψηφοδέλτιο και να βγει η επεξηγηματική παρένθεση δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να τοποθετηθούμε επί του ψευδεπίγραφου διλήμματος».

«Το ψηφοδέλτιο στην υπόθεση Παπαντωνίου έγραφε λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε αυτό συμφώνησαν και σε αυτό ψήφισαν. Πώς αυτό ξαφνικά γίνεται αντισυνταγματικό μόνο η ΝΔ μπορεί να το εξηγήσει γιατί έχει άλλα σχέδια» του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. «Στην περίπτωση Παπαντωνίου υπήρξε καταφανώς λάθος» ομολόγησε ο Ν. Δένδιας. «Ακούσαμε πρωτοφανή πράγματα που θα γραφτούν στην ιστορία» σχολίασε ο Χρ. Μαντάς.

Η ΝΔ βαδίζει στα βήματα του Ευάγγελου Αβέρωφ που είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης υπενθύμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε παρέμβασή του στη Βουλή.

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την συντηρητική παράταξη: το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θυμόμαστε τι είχε συμβεί στη Βουλή όταν συζητιόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ο Ε. Αβέρωφ εξαιτίας των εσωκομματικών διαφωνιών είχε υποχρεωθεί να αποσύρει την ΚΟ της ΝΔ από την ψηφοφορία για να μην πλησιάσει κανείς την κάλπη» τόνισε ο Στ. Κοντονής και πρόσθεσε: «διαμορφώνετε τις προϋποθέσεις για να κάνετε το ίδιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL