Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία, με το συναίσθημα και την αξιοπρέπεια οποιαδήποτε λαού»

Eurokinissi

Ο κ. Βούτσης τόνισε με έμφαση ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών θέτει σε δοκιμασία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: "Η κράτηση αυτή συντηρεί μόνο μια επικινδυνότητα η οποία αναπτύσσεται στις διαθέσεις, στη συνείδηση των λαών μας που δεν χρειάζεται"

Το αίτημα τους να τελειώσει άμεσα η αναίτια περιπέτεια της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης μετά την επίσκεψή του στην έκθεση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 
«Επισκεφτήκαμε χτες τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επίσκεψη έγινε εφικτή με τη διευκόλυνση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ώστε να μπορέσει ένας πολιτειακός παράγοντας της Ελλάδας, εμού εν προκειμένω,  να τους επισκεφτεί και να έχει προσωπική αντίληψη για το φρόνημα, για το ήθος, για τη στάση την οποία κρατούν. Εφ’ όσον  υπήρξε διευκόλυνση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προκειμένου να γίνει αυτή η επίσκεψη, δεν μπορούσα   να είμαι αρνητικός» υπογράμμισε ο κ. Ν. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε το αίτημα του  να λήξει γρήγορα αυτή η περιπέτειά τους, αφού δεν υπάρχει αντικειμενική βάση για την κράτησή τους και πρόσθεσε  ότι η στέρηση της ελευθερίας ενός ανθρώπου έστω και για μια μέρα αποτελεί μια τεράστια δοκιμασία.

Ο κ. Βούτσης τόνισε με έμφαση ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών θέτει σε δοκιμασία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Η κράτηση αυτή συντηρεί μόνο μια επικινδυνότητα η οποία αναπτύσσεται στις διαθέσεις, στη συνείδηση των λαών μας που δεν χρειάζεται. Ακριβώς για να μη ζήσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία αποτυπώνει η Έκθεση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που μόλις τώρα επισκεφτήκαμε. Οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο σύμμαχες, γειτονικές, φιλικές κατά τα άλλα χώρες, δεν μπορεί να αδρανοποιούνται, να υπονομεύονται κατά κάποιο βαθμό, από πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις, οι οποίες οδηγούν σ’ αυτού τους είδους τα συμβάντα, που στο παρελθόν με διαφορετικό τρόπο και με συνεννόηση των δύο πλευρών οι αρχές έλυναν. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία, με το συναίσθημα και την αξιοπρέπεια οποιαδήποτε λαού, οποιαδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον των 2 νέων ανθρώπων» κατέληξε.
 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο