Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
"Κρίσιμος μήνας ο Ιούνιος για χρέος και έξοδο από μνημόνιο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Κρίσιμος μήνας ο Ιούνιος για χρέος και έξοδο από μνημόνιο"

Κρίσιμο μήνα για τις διαπραγματεύσεις εξόδου από τα μνημόνια, χαρακτήρισε τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

«Σε κατ' ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ - Μακρόν είχα την ευκαιρία να συζητήσω διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, την έξοδο από το μνημόνιο και τα αναγκαία μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Και οι τρεις βρισκόμαστε σε κοινή συνισταμένη, στη συνισταμένη της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, ει δυνατόν μέσα στον Ιούνιο. Άρα ο Ιούνιος ένας κρίσιμος μήνας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το χρέος, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι πάντα η συζήτηση γίνεται πιο σκληρή προς το τέλος των διαπραγματεύσεων, όμως πάντα επιτυγχάνεται κάποιος συμβιβασμός. Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, το κρίσιμο είναι αυτός ο συμβιβασμός να είναι εποικοδομητικός.

«Πιστεύω ότι τούτη τη φορά έχουμε και τους ανέμους ούριους, γιατί η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι επιτυχία της Ευρώπης», υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός και παρατήρησε πως ακόμα και το ΔΝΤ θέλει να καρπωθεί αυτή την επιτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL