Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προθεσμία μίας εβδομάδας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

«Το ΔΝΤ έχει συντάξει ανάλυση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με την οποία το χρέος είναι βιώσιμο ως το 2030 αλλά μετά υπερτερούν οι αρνητικοί παράγοντες και θεωρείται μη βιώσιμο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

«Αν την άλλη Πέμπτη ή άντε κάποιες μέρες αργότερα, δοθεί κάτι που θα θεωρηθεί ικανοποιητικό το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Αν δεν ικανοποιεί, το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί. Το Ταμείο θα είναι παρών, καθώς δεν είναι οργανισμός που δρα ανεξάρτητα από την θέληση των μελών του», ήταν το μήνυμα του ΔΝΤ προς το Eurogroup το οποίο εστάλη από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθηγητή, Μιχάλη Ψαλιδόπουλο.

Ο Μ. Ψαλιδόπουλος μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη ζητώντας να υπάρξει ρύθμιση για το ελληνικό χρέος.

«Το Ταμείο για τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος διεμήνυσε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται. Τα μέτρα πρέπει να είναι ποσοτικοποιημένα. Το προσωπικό του Ταμείου έχει συντάξει μία ανάλυση του ελληνικού χρέους βασισμένη σε ορισμένες προϋποθέσεις με την ανάπτυξη και τα επιτόκια. Χρειάζεται να μπουν κάποια νούμερα που θα δώσουν την εικόνα ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Ήδη η ανάλυση θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο ως το 2030 αλλά μετά υπερτερούν οι αρνητικοί παράγοντες και θεωρείται μη βιώσιμο», ανέφερε ο Μ. Ψαλιδόπουλος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο