Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Το δέος της Ν.Δ. μπροστά στις 10 κάλπες της Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το δέος της Ν.Δ. μπροστά στις 10 κάλπες της Novartis

Η Ν.Δ. "ξέχασε" τον τρόπο που ψήφισε για τον Γιάννο Παπαντωνίου και για την υπόθεση του Βατοπεδίου και τώρα δηλώνει ότι δεν θέλει να στηθούν 10 κάλπες για τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στο σκάνδαλο της Novartis.

Και τη Δευτέρα και χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η Ν.Δ. (Κώστας Τσιάρας, Νικήτας Κακλαμάνης) υποστήριξε ότι δεν πρέπει να στηθούν 10 κάλπες και ότι δεν πρέπει στο ψηφοδέλτιο να κατηγορούνται τα αδικήματα για τα οποία αναφέρονται τα πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι η σχετική εισήγηση προήλθε από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου και βασίζεται στην εμπειρία από άλλες υποθέσεις και στη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Ο Ν. Κακλαμάνης επέμεινε ότι με βάση το άρθρο 157 του Κανονισμού πρέπει να στηθεί μία κάλπη. Το 157 αναφέρει ότι "διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης".

Όμως η Ν.Δ. "ξέχασε" ότι βάσει αυτού του άρθρου ψήφισε σε πολλές κάλπες στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Επίσης, "ξέχασε" ότι έχει αποδεχθεί το ψηφοδέλτιο να αναγράφει το όνομα του πολιτικού προσώπου και το κάθε αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και μάλιστα αποδεχόμενη ότι δεν υπάρχει αρμοδιότητα της Βουλής για να ελέγξει τα αδικήματα και γι’ αυτό στέλνεται ο φάκελος στη Δικαιοσύνη.

Στις 5 Ιουλίου 2017, κατά την ψηφοφορία για τον Γιάννο Παπαντωνίου, και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισαν ότι η άσκηση δίωξης για ξέπλυμα είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και όχι της Βουλής. Μάλιστα, τότε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας διευκρίνισε ότι το όχι της Ν.Δ. αφορά το ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα: "Επειδή έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά και ενδεχομένως να περάσει μια λανθασμένη εικόνα, ειδικά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θέλω να διευκρινίσουμε ότι για τη δεύτερη περίπτωση, που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων, το 'ΟΧΙ' προσδιορίζει ουσιαστικά την αναρμοδιότητα της Βουλής" είπε, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη να συμφωνεί και να επισημαίνει πως το "ΟΧΙ" αφορά "την παραγραφή και τη μη αρμοδιότητα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL