Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση

Το Σάββατο Κ.Ε. για την Αυτοδιοίκηση - "Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό", υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ.

Με κεντρικό θέμα τη στρατηγική του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τις συνεργασίες και την ανάγκη διεύρυνσης των κοινωνικών συμμαχιών σε πρώτο πλάνο και τις αλλαγές που προωθούνται, από τον "Κλεισθένη" και την απλή αναλογική και φυσικά την κατάτμηση της Β' Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής, συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

"Οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση", ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας κατά την τοποθέτηση του στην Π.Γ. που συνεδρίασε το Σάββατο στην Κουμουνδούρου, εκτιμώντας πως αυτό θα είναι και το διακύβευμα στις τοπικές κοινωνίες. Για τη μεταρρύθμιση του "Κλεισθένη" και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση ενημέρωσε ο υπουργός εσωτερικών Π. Σκουρλέτης. "Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξυγίανση σε όλο το θεσμικό πλαίσιο

Παράλληλα,ο Ευ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα. "Η μάχη μας για δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη Ελλάδα όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα ενταθεί στη μεταμνημονιακή εποχή", σημείωσε σχετικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως "το μέτωπό μας δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και η εξυγίανση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο".

Πολυεπίπεδες μάχες

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα την απόφαση της Δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens, η οποία, όπως είπε, "προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα". "Μας αποδεικνύει", συμπλήρωσε, "ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπίπεδες. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους".

.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο