Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Νέα επίθεση - Τον χαρακτήρισε... "χρυσή χορηγία" του Τσίπρα! *Απάντηση Θεοχαρόπουλου: "Δεν γνωρίζω να υπάρχει κανένας χορηγός του κ. Τσίπρα στο Κίνημα Αλλαγής" / Μανιάτης κατά Ραγκούση μέσω "Φιλελεύθερου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα επίθεση - Τον χαρακτήρισε... "χρυσή χορηγία" του Τσίπρα! *Απάντηση Θεοχαρόπουλου: "Δεν γνωρίζω να υπάρχει κανένας χορηγός του κ. Τσίπρα στο Κίνημα Αλλαγής" / Μανιάτης κατά Ραγκούση μέσω "Φιλελεύθερου"

Στον χορό των επιθέσεων κατά του Γ. Ραγκούση μετά την κατηγορηματική τοποθέτησή του κατά του ενδεχόμενου συγκυβέρνησης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ. μπήκε χθες και ο Γ. Μανιάτης. Είχαν προηγηθεί οι κατηγορίες από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο την επομένη της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, παρουσία κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο Γ. Μανιάτης επέλεξε να εξαπολύσει “πυρά” από την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, κατηγορώντας τον Γ. Ραγκούση ότι υπονομεύει την αυτονομία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., διατυπώνοντας τις ίδιες υπόνοιες -όπως ακριβώς είχε κάνει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος -περί πολιτικής συνδιαλλαγής του πρώην υπουργού για την “επόμενη μέρα”.

“Δεν νοούνται συμπεριφορές και πρωτοβουλίες που λειτουργούν ως 'χρυσές χορηγίες' στον Αλέξη Τσίπρα” είπε, προσθέτοντας ότι “η στάση αυτή, αντικειμενικά, λειτουργεί υπονομευτικά για την πολιτική αυτονομία του Κινήματός μας και φυσικά την κορυφαία επιδίωξή μας, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ”. Ανέφερε ακόμη ότι επιδίωξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις επόμενες εκλογές είναι “να καταστεί κυρίαρχη δύναμη του προοδευτικού χώρου και όχι να γίνει 'εθελοντής αιμοδότης' στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα”. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της στρατηγικής στροφής της Φ. Γεννηματά, λέγοντας ότι το αίτημά της για εκλογές “δεν είναι μόνο πολιτικώς ορθό, αλλά κυρίως εθνικά χρήσιμο”.

Αποστάσεις Θεοχαρόπουλου

Αποστάσεις από τις επιθέσεις προς τον Γ. Ραγκούση πήρε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος: “Δεν γνωρίζω να υπάρχει κανένας χορηγός του κ. Τσίπρα στο Κίνημα Αλλαγής αυτήν την στιγμή, ούτε χορηγός άλλων παρατάξεων. Νομίζω ότι η πολιτική μας είναι σταθερή, είναι ξεκάθαρη”, δήλωσε (ΕΡΤ1, “Απευθείας”). Τάχθηκε εκ νέου κατά των μονομερών συνεργασιών “είτε με τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ”, επισημαίνοντας με νόημα ότι “πολλοί νομίζουν ότι η Ν.Δ. θα έρθει πρώτη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, είναι το κυρίαρχο σενάριο για την επόμενη μέρα των εκλογών”. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι “ο χώρος ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να γίνει σε διαδικασία σύγκλισης με τη συντηρητική παράταξη της Δεξιάς”.

Αποστάσεις από το αίτημα για πρόωρες εκλογές πήρε εκ νέου ο Στ. Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας (ρ/σ News 24/7) ότι “δεν αρκεί να ορίσουμε μια ημερομηνία εκλογών, πρέπει να παλέψουμε για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε προοδευτικές τομές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL