Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Ο Γ. Ραγκούσης πυροδότησε διάλογο στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Ραγκούσης πυροδότησε διάλογο στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Έντονες αντιδράσεις στα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που προσβλέπουν σε μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. ή εμμένουν στη λογική των ίσων αποστάσεων πυροδότησε η συζήτηση που ξεκίνησε από την εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή η πολιτική κίνηση του στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γ. Ραγκούση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Σε κάθε περίπτωση πυροδότησε μια ζωηρή συζήτηση η οποία θα έχει συνέχεια. Δεδομένου ότι τα ζητήματα που έθεσαν τόσο ο Γ. Ραγκούσης όσο και οι καθηγητές Ν. Μουζέλης, Ν. Μαραντζίδης, Γ. Σωτηρέλης, Γερ. Μοσχονάς και οι τρεις δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με προοδευτικά αριστερά ψηφοδέλτια -Λ. Ιωαννίδης Κοζάνης, Απ. Καλογιάννης Λάρισας και Γ. Καπλάνης Αγ. Βαρβάρας που τάχθηκαν γενικότερα υπέρ προοδευτικής συμμαχίας, παραμένουν ως τα βασικά αναπάντητα στρατηγικά ερωτήματα για το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η παρέμβαση υπέρ της συνεννόησης - προεκλογικής και μετεκλογικής, με τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά μιας συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., στην οποία προχώρησε ο Γ. Ραγκούσης (παρουσία των Ν. Βούτση, Ν. Παππά, Δ. Παπαδημούλη, Ν. Ξυδάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Δ. Κρεμαστινού από τη ΔΗ.ΣΥ., των Σπ. Δανέλλη, Μ. Κύρκου, Λ. Παπαδάκη από το Ποτάμι και του Θ. Μαργαρίτη από τη ΔΗΜ.ΑΡ.) επέφερε χθες επιθέσεις προς το πρόσωπό του από στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί πολιτικής συνδιαλλαγής για προσωπικό πολιτικό όφελος.

«Ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε», είπε, σημειώνοντας ότι στις μεταμνημονιακές συνθήκες «οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ. θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης» και «απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία».

Ο Ν. Ξυδάκης δήλωσε χθες ότι "το αίτημα για την Ελλάδα είναι πώς σχεδιάζεις μια προοδευτική πολιτική για την εποχή μετά το Μνημόνιο, με ποια στρατηγική πλατφόρμα, με ποιες δυνάμεις" εξηγώντας ότι η συζήτηση έχει τον χαρακτήρα «μιας μεγάλης πολιτικής ζύμωσης, ενόψει μιας καινούργιας ιστορικής περιόδου, που με κόπο αναδύεται πάλι μετά τον Αύγουστο".

«Αναρωτιέμαι, αν κάποιος έχει κλείσει με ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο συμβόλαιο να κλείνει και εκδηλώσεις;» σχολίασε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναδεικνύεται ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Όποιος θέλει να συμμετέχει είτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Ν.Δ., ας το κάνει χωρίς να μας ταλαιπωρεί. Εμείς συνεχίζουμε» ανέφερε ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Π. Καμάς.

Ο Στ. Παραστατίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του φορέα (σ.σ.: πρόσκειται στην πλευρά του Γ. Καμίνη) σχολίασε ότι «κάθε δημόσια συζήτηση που προσανατολίζεται σε συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ. αποδυναμώνει την αυτόνομη προσπάθεια που οφείλει να κάνει».

Πολλές συναντήσεις

Στον αντίποδα ο Δ. Κρεμαστινός επανέλαβε ότι πρόκειται για όμορους πολιτικούς χώρους, μεταξύ των οποίων η συζήτηση πρέπει να είναι συνεχής και ως προς αυτό, είπε, πρέπει ο Αλ. Τσίπρας να προσκαλέσει τη Φ. Γεννηματά σε συνάντηση, "όχι μία φορά, αλλά πολλές".

Αντίπαλος η Ν.Δ.

«Όσοι θέλουν τον χώρο μας μετεκλογικά να γίνεται δεκανίκι της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ θα απογοητευτούν" είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος. Τόνισε ωστόσο πως "η διαδικασία ανασυγκρότησης του χώρου μας δεν θα γίνει σε λογικές σύγκλισης με τη Ν.Δ., γιατί η Ν.Δ. είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος".

Η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λ. Παπαδάκη σχολίασε πως όσοι εννοούν συμμαχία με τον Αλ. Τσίπρα ή με τον Κυρ. Μητσοτάκη «είναι αυτοί που έχουν φύγει απ' το Κέντρο» και «δεν έχουν παρά να επιστρέψουν για να φτιάξουμε όλοι μαζί το Μεγάλο Κίνημα Αλλαγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL