Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Η εσωστρέφεια καλά κρατεί / Στη Ν.Δ. έγιναν... "μια ωραία ατμόσφαιρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η εσωστρέφεια καλά κρατεί / Στη Ν.Δ. έγιναν... "μια ωραία ατμόσφαιρα"

“Τρικυμία” προκαλεί στη Ν.Δ. η έλλειψη αντιπολιτευτικής “αφήγησης”, καθώς, την ώρα που η κεντρική γραμμή καθίσταται... “έξαλλη”, η εσωστρέφεια καλά κρατεί, με το “σαμαρικό” Αntinews να κατονομάζει την Ντ. Μπακογιάννη και τη Μαρ. Γκραμπόφσκι ως “Μαρίες Αντουανέτες της Ν.Δ.” και τον Ευ. Αντώναρο να “καρφώνει” τον πρόεδρο της Ν.Δ. επειδή στην παρέμβασή του για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας “ξέχασε” τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Θέτουν θέμα... δημοκρατίας!

Με φόντο τη σφοδρή πολιτική σύγκρουση που έχουν προκαλέσει η παρέμβαση Μαρινάκη και η... “υποκατάσταση” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ποινικά διωκόμενο επιχειρηματία, η Ν.Δ. υιοθετεί ολοένα και περισσότερους ακραίους ισχυρισμούς στην προσπάθειά της να πλήξει την κυβέρνηση. Μάλιστα, χθες, ο τομεάρχης Άμυνας Βασ. Κικίλιας έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει, μέσω του ρ/σ Real FM, πως “το κοστούμι της διάκρισης των εξουσιών είναι πολύ στενό” για την κυβέρνηση. Τη σχετική “επιχειρηματολογία” είχε φροντίσει να ξεδιπλώσει από του βήματος της Βουλής μία ημέρα νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ν. Δένδιας. “Διάκριση των λειτουργιών, τεκμήριο αθωότητας, ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι έννοιες που προσπερνάτε με ευκολία" είχε τονίσει απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα: “Λειτουργείτε συνολικά κατά της δημοκρατίας και ξέρετε καλά ποιος περιμένει στη γωνία με την υπονόμευση των θεσμών, του πολιτεύματος”.

Βολές για Μαρινάκη - Χριστοφοράκο

Παρά τις αντιπολιτευτικές “εξαλλοσύνες”, η αποσυσπείρωση στην αξιωματική αντιπολίτευση βαθαίνει. Ενδεικτικές είναι οι βολές που εξαπολύει κατά της Ντ. Μπακογιάννη και της Μαρ. Γκραμπόφσκι η ιστοσελίδα Αntinews, που θεωρείται πως απηχεί τις απόψεις του Αντ. Σαμαρά, για τη Siemens, τα τιμολόγια και τις προνομιακές σχέσεις με φυγόδικους που υπήρξαν ανώτατα στελέχη της εταιρείας, όπως ο Μιχ. Χριστοφοράκος και ο Χρ. Καραβέλας. Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα υπενθυμίζεται ακόμη και η παρουσία του Β. Μαρινάκη ως “συμβούλου” στην πολυπληθή αποστολή που συνόδευε την Ντ. Μπακογιάννη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ η ιστοσελίδα γενικώς κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη πως δεν μπορεί να “αποτινάξει” τα “βαρίδια” της “Αγίας Οικογένειάς” του.

Προσωπικές απόψεις

Εν τω μεταξύ σε πλήρη επιβεβαίωση της διαρροής από την Παναγή Κυριακού πως ο Ευ. Αντώναρος δεν εκφράζει τις απόψεις του Κ. Καραμανλή προχώρησε ο ίδιος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσαφηνίζοντας ότι διατυπώνει “αποκλειστικά δικές του” απόψεις και τονίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός “δεν έχει ανάγκη από δραγουμάνους”. Πάντως “καρφώνει” ως “αδαείς” όσους παρέλειψαν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από την προχθεσινή ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τους συμβούλους του πως “δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή σ' αυτούς τους συνανθρώπους τους που δούλεψαν σκληρά για δεκαετίες και τώρα παίρνουν ψίχουλα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL