Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Αναγνώρισε ως υποβολέας τον επιχειρηματία / Χέρι - χέρι Μητσοτάκης - Μαρινάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναγνώρισε ως υποβολέας τον επιχειρηματία / Χέρι - χέρι Μητσοτάκης - Μαρινάκης

Τον ρόλο... υποβολέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνώρισε χθες και επισήμως πια στον ποινικά διωκόμενο για την υπόθεση Noor 1 επιχειρηματία Β. Μαρινάκη η Ν.Δ., καθώς όχι μόνο εμφανίστηκε να “στηρίζει” την πολιτική “γραμμή” του, αλλά ταυτοχρόνως του έκανε και... πάσα υιοθετώντας τον ισχυρισμό του πως βοήθησε την κυβέρνηση...

Τα ως άνω προέκυψαν από την απάντηση της Ν.Δ. στην οξύτατη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από τη δήλωση που είχε εκδώσει αργά προχθές το βράδυ ο Β. Μαρινάκης, με την οποία παραδεχόταν το μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα στον Δ. Τζανακόπουλο, προανήγγελλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και έκανε λόγο για συναντήσεις στο Μαξίμου με τον Αλ. Τσίπρα ισχυριζόμενος πως “έχει βοηθήσει την κυβέρνηση”.

"Πολιτικός καθοδηγητής της Ν.Δ."

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, λοιπόν, αντιδρώντας στη δήλωση Μαρινάκη, επισήμανε πως “λίγο πριν από το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Ν.Δ., στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος, επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών”.

“Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού. Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στον νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στον νέο πολιτικό καθοδηγητή της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη” υπογράμμισε το Μέγαρο Μαξίμου προειδοποιώντας ότι “το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση, αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία”.

“Το να επικαλείται πάντως η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό. Σε κάθε περίπτωση τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού” κατέληγε, σκωπτικά, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ν.Δ.: "ΣΥΡΙΖΑϊκή διαπλοκή"!

Η Ν.Δ., στον αντίποδα, απαντώντας στα παραπάνω, επέλεξε την προσφιλή της μέθοδο του συμψηφισμού -έστω κι αν επιστράτευσε ανύπαρκτες υποθέσεις και πολλαπλώς απαντηθείσες “καταγγελίες”. Το Μοσχάτο έκανε λόγο για “απερχόμενους ενοίκους του Μαξίμου” και για “ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας” και πρόσθεσε:

“Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής”. “Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς” συνέχισε η Ν.Δ.

“Πάσα” στον Β. Μαρινάκη

Αναφορικά με τον επιχειρηματία η αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε πως ο πρωθυπουργός “οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν”, ενώ κάλεσε και τον Β. Μαρινάκη “να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στη δημόσια επιστολή του”.

“Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί 'μαύρου μετώπου' και τα μαθήματα δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δεν θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει” κατέληξε η Ν.Δ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Επίμονα ερωτήματα για off shore, Siemens, ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis

Ευλόγως το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε “φωτίζοντας” την πραγματική διαπλοκή, όπως αναδεικνύεται από τους σκελετούς στις “γαλάζιες” ντουλάπες. “Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη off shore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω off shore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρεία της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017;” ήταν το πρώτο ερώτημα που έθεσε το Μαξίμου προσθέτοντας:

“Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. τολμούν να μιλούν για δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα 'δώρα' του κ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα Ενημέρωσης μέχρι τον 'Κήρυκα Χανίων' του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Όσο και να πασχίζουν, η προσπάθεια εξίσωσής τους με ανύπαρκτες υποθέσεις είναι κωμική”.

Τέλος, αναφορικά με τα περί συνάντησης του πρωθυπουργού με τον εν λόγω επιχειρηματία, το Μαξίμου υπενθύμισε πως “αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η Ν.Δ. και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη” και πρόσθεσε:

“Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο κ. Μητσοτάκης”.

“Εάν επιμένει ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του” κατέληξε το πρωθυπουργικό γραφείο.

"Ο κ. Μητσοτάκης συζητά σήμερα (σ.σ.: χθες) με 60 φορείς για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στη Λέσβο συνοδευόμενος από 17 διμοιρίες ΜΑΤ" ήταν η απάντηση της Ν.Δ.

"Στη Λέσβο πράγματι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γιατί όπως καλά γνωρίζει η Ν.Δ., που έστειλε και αντιπροσωπεία βουλευτών της, υπάρχει ένταση εξαιτίας μιας μειοψηφίας ακροδεξιών στοιχείων" ανταπάντησε το Μαξίμου επισημαίνοντας δηκτικά πως "οι διμοιρίες σε καμία περίπτωση δεν είναι όσες και οι off shore της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL