Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Θυμήθηκε τους εργαζόμενους στο Facebook / Στον αέρα η όψιμη "ευαισθησία" Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θυμήθηκε τους εργαζόμενους στο Facebook / Στον αέρα η όψιμη "ευαισθησία" Μητσοτάκη

Τον... “διαχρονικό αγώνα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές” θυμήθηκε υποκριτικά χθες, λόγω Πρωτομαγιάς, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μερικές μόλις ημέρες μετά το “δυστυχώς ή ευτυχώς”, το οποίο συνόδευε τη διαπίστωσή του για το χαμηλό εργατικό κόστος που αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα...

Σε μήνυμά του για την Πρωτομαγιά ο Κυρ. Μητσοτάκης καθόρισε ως τον “σημαντικότερο στόχο του” τις “περισσότερες δουλειές” και τις “καλύτερες αμοιβές”, ενώ επισήμανε ότι ο δικός του “δρόμος” είναι: “Ανάπτυξη για τη χώρα, χειροπιαστές λύσεις για τους εργαζόμενους, έμπρακτη στήριξη στους άνεργους και τους πιο αδύναμους”.

Σημειωτέον, πάντως, ότι ειδικά στον συγκεκριμένο τομέα, των εργασιακών δικαιωμάτων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πολλάκις δείξει ότι θα ακολουθήσει... άλλον δρόμο: αρκεί μόνο να αναφερθεί πως ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στο ΣΕΒ την περασμένη εβδομάδα, είχε επισημάνει ότι στην Ελλάδα είναι χαμηλές οι αμοιβές προσθέτοντας τη φράση “δυστυχώς ή ευτυχώς, εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κανείς”. Εξάλλου δεν έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που ο ίδιος καλούσε τον Αλ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση υπογράφοντας τα πάντα, χαρακτηρίζοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ως “αριστερές ιδεοληψίες” τις συλλογικές συμβάσεις! Σαν να μην έφταναν, εξάλλου, αυτά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαλαλεί διαρκώς ότι “δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης”, καίτοι σ’ αυτό περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Εν τω μεταξύ, δύο ημέρες μετά τη δημόσια παραδοχή (Real FM) του Ευ. Αντώναρου πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ανεξάρτητη βουλευτή Κατ. Παπακώστα και τον πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. επί Καραμανλή Ν. Καραχάλιο, οι τρεις προαναφερθέντες υπέγραψαν κοινή δήλωση, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά. Μάλιστα, στο κείμενο με τίτλο “Εμείς νιώθουμε και νοιαζόμαστε”, οι Παπακώστα, Αντώναρος, Καραχάλιος δεν φείδονται αιχμών κατά της Ν.Δ. Δηλώνουν δε “ιδιαίτερα ανήσυχοι”, “όχι μόνο για τον τρόπο που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των Μνημονίων, αλλά και από τη θολή εικόνα της αντιπολίτευσης, η οποία δεν αποσαφηνίζει τις θέσεις της, δεν δεσμεύεται για το απαραίτητο δίχτυ προστασίας που απαιτεί το 21% της κοινωνίας το οποίο ζει κάτω από το όριο της φτώχειας”.

“Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αξιοποιήσει π.χ. το κοινωνικό μέρισμα προς όφελός της. Η δε αξιωματική αντιπολίτευση και η ηγετική της ομάδα ψάχνουν να βρουν τρόπο να την αποκρούσουν (σ.σ.: την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης) ώστε να μην ευνοηθεί ο αντίπαλός της και χαθεί η προοπτική της εξουσίας”, προσθέτουν τα τρία “καραμανλικής” προέλευσης πολιτικά στελέχη, διαβεβαιώνοντας πως “θέλουν να συναντηθούν με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας στον χώρο του κοινωνικού Κέντρου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL