Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ποιος είναι αυτός ο Γιούνκερ, ρε παιδιά;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιος είναι αυτός ο Γιούνκερ, ρε παιδιά;

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου προσπαθούσε να εξηγήσει το "σούπερ" που συνόδευε την κουβέντα: "Ο μεγάλος εφιάλτης του Τσίπρα"

Στη ζωή, στον έρωτα και ορισμένες φορές στην πολιτική ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο. Το πικρό ποτήρι της "προδοσίας" ήπιαν χθες εκείνοι που, λίγα μόλις χρόνια πριν, θα μπορούσαν εύκολα να στήσουν ένα άγαλμα του Γιούνκερ, πιο μεγάλο και από του Τρούμαν.

Μαύρη μέρα από το Μοσχάτο έως το Φάληρο. Και για όλα φταίει ο Τσίπρας, που έφερε στην Αθήνα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, αντί να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση των λαϊκιστών - συμμοριτών - οπαδών του Μαδούρο, εκείνος κατέρριψε ό,τι επιχείρημα είχε απομείνει στην αντιπολίτευση που το' χε κάνει τάμα τα Μνημόνια να μην τελειώσουν ποτέ. Ιδίως με τους "αριστερούς καταληψίες" στην κυβέρνηση.

Η είδηση της επίσκεψης Γιούνκερ πέρασε σχεδόν ως υστερόγραφο στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, με εξαίρεση την ΕΡΤ. Εάν κανείς παρακολουθούσε τη ροή της ενημέρωσης, για παράδειγμα στον ΣΚΑΪ, θα άκουγε για τα Ελληνοτουρκικά, την παραίτηση του Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τα φέιγ βολάν του Ρουβίκωνα, οι φρεγάτες και για ελάχιστα λεπτά η επίσκεψη Γιούνκερ με ολίγη από παραποίηση των δηλώσεων Τσακαλώτου στους “Financial Times”.

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ έλαβε την τελευταία θέση στην αναγγελία των θεμάτων. Στη διάρκεια του δελτίου παρουσιάστηκε σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα η τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις καθώς και οι δηλώσεις του για τους δυο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Τα όσα είπε για την καθαρή έξοδο και την "πόρτα" που έριξε στον διακαή πόθο Μητσοτάκη - Στουρνάρα και Σια περί προληπτικής γραμμής αποδόθηκαν μόνο στον Αλ. Τσίπρα. "Επιμένει να μιλάει για καθαρή έξοδο ο Τσίπρας" ακούσαμε. Ακούσαμε ακόμη και πως "ο Γιούνκερ αρνήθηκε να δηλώσει την υποστήριξη του". Στο απογευματινό δελτίο, μάλιστα, ο σχολιασμός των λεγομένων Γιούνκερ θύμιζε "Μεγάλη Παρασκευή", ενώ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου προσπαθούσε να εξηγήσει το "σούπερ" που συνόδευε την κουβέντα: "Ο μεγάλος εφιάλτης του Τσίπρα". Η σύγχυση και η στενοχώρια των καλών συναδέλφων στο Φάληρο ήταν πραγματικά σπαρακτική.

Και πώς να μην είναι; Πριν από τρία χρόνια στο πρόσωπο του Γιούνκερ το "μέτωπο της λογικής" έβλεπε τον Μεσσία απέναντι στους μπολσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ, με ολοήμερα πλάνα των Μένουμε Ευρώπη να κρατούν πλακάτ "We love you Juncker". Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανοίγει την πόρτα της καθαρής εξόδου, καταρρίπτει τα σενάρια νέων Μνημονίων, απορρίπτει την επιπλέον λιτότητα.

Πικράθηκαν ο Άρης και ο Μπάμπης. Την πίκρα όμως του Μητσοτάκη ποιος θα τη γλυκάνει; Αναγκάστηκε ο άνθρωπος να ακυρώσει την εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 23 του μήνα, στην οποία θα παρίστατο ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ, που είχε λάβει, μάλιστα, την σχετική πρόσκληση. Φοβήθηκαν στην Πειραιώς ότι η σημαίνουσα προσωπικότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος "έχει κολλήσει ΣΥΡΙΖΑ" και θα τους πει για καθαρές εξόδους, ανάπτυξη, επιτυχίες της κυβέρνησης και άλλα τέτοια.

Πού να μπει και ο Αύγουστος...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL