Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την ομιλία του πρωθυπουργού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την ομιλία του πρωθυπουργού

“Ο κ. Τσίπρας επέμεινε και πάλι στη θεωρία της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, παρ’ ότι αυτή διαψεύδεται πια, ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει σε ανακοίνωση της Η ΝΔ.
 
“Η Νέα Δημοκρατία θα του απευθύνει σήμερα ένα ερώτημα: Αν είναι καθαρή η έξοδος, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ακυρώνει εδώ και τώρα τις νέες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου που με δική του υπογραφή θα ισχύσουν το 2019 και το 2020;”.

 ΚΙΝ. ΑΛΛ: “Το θράσος του κ. Τσίπρα ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο”

Σφοδρή κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «το θράσος του κ. Τσίπρα ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο. Δεν πείθει πια κανέναν. Γι' αυτόν δεν υπάρχει "πλοίο, δεν υπάρχει οδός διαφυγής"».
 
Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει τον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Μίλησε σήμερα για "ραγιαδισμό", εκείνος που τα έδωσε όλα στην τρόικα. Μίλησε για "καθαρή έξοδο", εκείνος που συμφώνησε νέα επιτροπεία και κόβει συντάξεις. Μίλησε για "σχέδιο ανάπτυξης", εκείνος που μας χρέωσε με 200 δισεκατομμύρια ευρώ». Μίλησε για "παρεμβάσεις από τη δικαιοσύνη", εκείνος που έχει συστήσει θύλακες παρακράτους μέσα σε αυτήν. Μίλησε για "παραδημοσιογραφία", εκείνος που καθοδηγεί το πιο άθλιο τμήμα του μαυροκίτρινου τύπου».
 
«Η Ελλάδα, όμως, μπορεί και θα βρει τον δρόμο της. Με τη δύναμη του ελληνικού λαού» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

ΔΗΜΑΡ:  “Ο λαϊκισμός είτε αντιπολιτευτικός, είτε κυβερνητικός είναι πάντα λαϊκισμός”

«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε κύριε Τσίπρα!». Με αυτήν τη φράση η ΔΗΜΑΡ σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«O κ. Τσίπρας σήμερα μίλησε για επιτυχίες και μία εντελώς διαφορετική εικόνα τής χώρας. Είναι να απορεί κανείς εάν τα πιστεύει ή απλώς τα εκφωνεί για να μιλήσει στη συνέχεια για αυταπάτες, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο εις το διηνεκές!» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έβαλε τη χώρα, με την υπογραφή του, σε σκληρή επιτροπεία για πολλά χρόνια και μιλάει για έξοδο από αυτήν.
 
«Αναφέρεται σε καθαρή έξοδο με την ίδια ευκολία που μιλούσε για κατάργηση των μνημονίων με έναν νόμο και ένα άρθρο. Το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι ο λαϊκισμός είτε αντιπολιτευτικός, είτε κυβερνητικός είναι πάντα λαϊκισμός» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι «δεν βλέπει την περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών, την περαιτέρω αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, τον φορολογικό, ασφαλιστικό και οικονομικό στραγγαλισμό, αλλά βλέπει μόνο πολίτες ξανά αισιόδοξους!».
 
Τέλος, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι είναι απολύτως φυσιολογική η στάση του κ. Τσίπρα, καθώς «συναντά μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε απολύτως προστατευμένες περιοδείες από τα ΜΑΤ, τα οποία και θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΟΤΑΜΙ: Γιατί ο πρωθυπουργός κρατάει κρυφό το αναπτυξιακό πρόγραμμα;

Ο κ.Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια παραμύθια, μήπως και συγκρατήσει κάποιους από εκείνους που τον πίστεψαν και τώρα απογοητευμένοι και εξαπατημένοι του γυρίζουν την πλάτη, τονίζει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

    • Μιλάει και ξαναμιλάει περί “καθαρής εξόδου” αποσιωπώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τις περικοπές που ήδη έχει ψηφίσει για το 2019 και το 2020.
      
    • Απαριθμεί επιτυχίες, αντί να απολογηθεί για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του ίδιου και του κ.Βαρουφάκη που φόρτωσαν στη χώρα ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ύφεση και νέους φόρους.
      
    • Βαφτίζει “μεταπρογραμματική παρακολούθηση” τις δεσμεύσεις και την εποπτεία.
      
    • Καταγγέλλει τον φανατικό λόγο τη στιγμή που η πολιτική του παρουσία είναι ταυτισμένη με αυτόν.
      
    • Μιλάει για fake news, όταν εκείνος και το κόμμα του ήταν και παραμένουν οι πρωτατωνιστές του είδους.
      
Ο πρωθυπουργός διαφήμισε στους βουλευτές του το αναπτυξιακό πρόγραμμα που κατέθεσε στους εταίρους. Γιατί άραγε τους το κρατάει κρυφό, όπως κρυφό το κρατάει και από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό;

Ένωση Κεντρώων: Στα λόγια, ο κ. Τσίπρας είναι απλοχέρης

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε και πάλι ο πρωθυπουργός και μας κατέθεσε το νέο αφήγημα του, για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Ξέχασε να μας πει, όμως, για πόσα χρόνια θα έχουμε υψηλά πλεονάσματα και για πόσα χρόνια θα είναι δεσμευμένη, η δημόσια και δημοτική περιουσία των Ελλήνων.

Στα λόγια, ο κ. Τσίπρας είναι απλοχέρης, μόνο που ο ελληνικός λαός, θα γυρίσει την πλάτη στην υποκρισία, το ψέμα, την ρουσφετολογία και την αδικία. Ο παράδεισος που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας, δε μπορεί να απαλύνει την κόλαση της καθημερινότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL