Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Νέες τουρκικές βολές κατά της Ελλάδας για τους “8”: Γίνατε τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες τουρκικές βολές κατά της Ελλάδας για τους “8”: Γίνατε τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών

Συνεχίζει τις επιθέσεις της σε βάρος της Αθήνας η Άγκυρα με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που έχουν ζητήσει άσυλο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Αnadolu, σε επιστολή του προς τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, επικρίνει την απόφαση του ΣτΕ και κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει εξελιχθεί σε «καταφύγιο εγκληματιών» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 .

Η φράση αυτή αντηχεί ουσιαστικά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι οι «εχθροί μας βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο» και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία η Αθήνα κατηγορείται ότι «προστατεύει πραξικοπηματίες».

«Στα δύο χρόνια από το πραξικόπημα, τρομοκράτες κατέφυγαν στην Ελλάδα παρανόμως για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη στην Τουρκία» φέρεται να γράφει στην επιστολή, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει εξελιχθεί σε «τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών». Ζητά δε την άμεση έκδοση των οχτώ.

Από την πλευρά του και ο Ομέρ Τσέλικ, υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσις, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «με το να αρνείται την έκδοσή τους η Ελλάδα ενθαρρύνει όσους σχεδιάζουν πραξικοπήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL