Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αστυνομική βία στις Σκουριές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αστυνομική βία στις Σκουριές

Υπέρμετρη αστυνομική βία σε πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής καταγγέλλουν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Οι βουλευτές ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους αστυνομικούς που εμπλέκονται.

Η ερώτηση αναφέρεται στην πορεία διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις Σκουριές στις 15 Απριλίου με στόχο να καταλήξει έξω από τις πύλες του εργοστασίου της Ελληνικός Χρυσός. Όμως, αναφέρουν, ανακόπηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει τον δημόσιο δασικό δρόμο αρκετά χιλιόμετρα πριν την πύλη. Στα επεισόδια οι διαδηλωτές έριξαν αυγά και μπογιά σε αστυνομικούς και τα ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη κροτίδων λάμψης και με επίθεση με κλομπ, χτυπώντας στα τυφλά και τραυματίζοντας αρκετούς διαδηλωτές. Στα επεισόδια χτυπήθηκε στο κεφάλι και υπάλληλος του Δήμου Αριστοτέλη που επεχείρησε να κατευνάσει την ένταση.

"Είναι πάγια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι θεμελιώδες και δεν πρέπει να τιμωρείται με χρήση βίας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να υπερασπίζεται την υγεία της, το φυσικό περιβάλλον, το μέλλον της, και αυτό δεν μπορεί να κατασταλεί από τις αστυνομικές δυνάμεις", τονίζουν οι 19 βουλευτές.

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Κατερίνα Ιγγλέζη, Φωτεινή Βάκη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μαρία Θελερίτη, Αννέτα Καββαδία, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίνα Κασιμάτη, Αστέριος Καστόρης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σάκης Παπαδόπουλος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Κώστας Σπαρτινός, Αφροδίτη Σταμπουλή, Νίκος Φίλης, Γιώργος Ψυχογιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL