Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
"Η σωστή στρατηγική προς την Τουρκία είναι αυτή του μαστίγιου και του καρότου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η σωστή στρατηγική προς την Τουρκία είναι αυτή του μαστίγιου και του καρότου"

«Είναι ένα ισχυρό πολιτικό ράπισμα προς την Τουρκία το ψήφισμα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναφερόμενος στο σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο υπερψηφίστηκε σήμερα με 607 υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι δεν θα μπορούσαν να αποφασιστούν κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας μόνο για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά αυτές θα έπρεπε να αφορούν το σύνολο της αντιδημοκρατικής εκτροπής που έχει πάρει ο Ερντογάν. Συμπλήρωσε, όμως, ότι η σωστή στρατηγική στην περίπτωση της Τουρκίας είναι αυτή του μαστίγιου και του καρότου.

«Όμως ο Ερντογάν έχει στα χέρια του διάφορα όπλα, όπως το προσφυγικό, με αποτέλεσμα οι κυρώσεις να μην συζητούνται αυτή την στιγμή. Από την άλλη πλευρά, τίθεται και το δίλημμα πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια δικτατορία. Επιβάλλοντας κυρώσεις, με σκοπό να την απομονώσουμε, ο δικτάτορας θα τις αξιοποιήσει επικοινωνιακά λέγοντας ότι ‘χτυπούν την χώρα γιατί είναι ένα ισχυρό έθνος’ και άλλα παρεμφερή. Το είδαμε αυτό να συμβαίνει και στην περίπτωση της δικής μας δικτατορίας.

Κατά την γνώμη μου η σωστή στρατηγική στην περίπτωση της Τουρκίας είναι αυτή του μαστίγιου και του καρότου. Όχι μόνο το μαστίγιο, ώστε να υπάρχει ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας και μια δυνατότητα επιρροής των εξελίξεων προς τον εκδημοκρατισμό του καθεστώτος», εξήγησε ο Στ. Κούλογλου, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν επέλεξε να προχωρήσει στις πρόωρες εκλογές γιατί κατόπιν η διεθνής αλλά και εσωτερική κατάσταση θα διαμορφωνόταν πολύ αρνητική για τον ίδιο.

Ερωτηθεί με αφορμή τις τουρκικές εκλογές για το ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα το φθινόπωρο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η χώρα δεν μπορεί να κάνει εκλογές για ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το θέμα αυτό θα γινόταν σημείο κομματικής αντιπαράθεσης. Θα ήταν εγκληματικό».

Σε κάθε περίπτωση, «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και ότι η δεξαμενή των αναποφάσιστων αποτελείται κυρίως από πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι η εκλογική μάχη δεν έχει κριθεί ακόμη. Για αυτό βιάζεται ο κ. Μητσοτάκης. Όμως έχουμε ακόμη ένα χρόνο μπροστά μας, όπου θα βελτιωθεί το κλίμα και θα τεθούν τα κατάλληλα ερωτήματα στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου και εξήγησε πως «το κλίμα θα βελτιωθεί όταν οι πολίτες καταλάβουν αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή. Ακόμη και εάν μας χαρίζανε όλο το χρέος αυτό δεν θα εκφραζόταν στην καθημερινότητα των πολιτών. Η κυβέρνηση καλείται να την αλλάξει μειώνοντας την φορολογία, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό, βελτιώνοντας το δημόσιο, μειώνοντας την γραφειοκρατία, κάνοντας βήματα μπροστά στον τομέα της υγείας... όλα όσα βελτιώνουν την ζωή των πολιτών. Αυτά όμως χρειάζονται χρόνο για να γίνουν. Για τον λόγο αυτό, η συζήτηση για εκλογές εντός του 2018 δεν έχει καμία βάση».

https://www.youtube.com/embed/6WNNwVmaVA0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL