Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Μαξίμου για προβλέψεις ΔΝΤ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα νέων μέτρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαξίμου για προβλέψεις ΔΝΤ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα νέων μέτρων

Διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί νέων μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή εκτιμήσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ αναφορικά με τις προβλέψεις του ΔΝΤ.

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνουν, η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση.

«Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη σχετική ερώτηση είναι παραπάνω από σαφής» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Σε ό,τι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα.

Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι...» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου και παραπέμπουν σε σχετικό δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του ΔΝΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL