Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Βολές Π. Καμμένου κατά Γ. Σόλτενμπεργκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές Π. Καμμένου κατά Γ. Σόλτενμπεργκ

Επικριτικός για την «στωική» στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαν Σόλτενμπεργκ εμφανίσθηκε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη για την δήλωσή του περί ακήρυκτου πολέμου. Ο υπουργός Άμυνας ήταν προσεκτικός και ήπιος στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια και κάλεσε τα κόμματα να συνυπογράψουν την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τα ελληνοτουρκικά. Είναι ενδεικτικό ότι ο Π. Καμμένος επέκρινε την πρωτοβουλία πολιτών να υψώσουν σημαίες σε βραχονησίδες

«Βεβαίως κανένα δεν ικανοποιεί η εικόνα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ να ακούει στωικά. Δεν είναι θέμα διμερές, είναι θέμα διεθνές και του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για «ψυχολογικό» και «υβριδικό πόλεμο».

«Όλοι περιμένουν την διαμόρφωση μίας εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει ένα υβριδικό πόλεμο», υπογράμμισε ο υπουργός πρόσθεσε: «πράγματι ο κάθε πολιτικός έχει την δυνατότητα να κάνει δηλώσεις. Ρωτήθηκα για την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Φ. Κουβέλη περί ακήρυκτου πολέμου και αν καλύπτει το ΥΕΘΑ. Η δήλωση έγινε μετά την κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής. Ήρωας εν καιρώ ειρήνης. Αυτό είναι ο ακήρυκτος πόλεμος στον οποίο αναφέρθηκε ο Φ. Κουβέλης».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Τουρκία κάνει «ψυχολογικό πόλεμο». «Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον ψυχολογικό πόλεμο. Είμαστε μία ασφαλής χώρα που βγαίνει από την κρίση και προχωράμε παρά τις αντίθετες πολιτικές απόψεις μας» είπε ο Π. Καμμένος και συνέχισε: «ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα. Να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είναι τουρκικό σήριαλ οι διάφορες ειδήσεις που διαρρέονται από μπλογκ καλοπροαίρετα ή μη – δεν είναι όλα καλοπροαίρετα».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά Καμμένου στο επεισόδιο με την ανάρτηση σημαιών σε βραχονησίδες. «Ο όρκος που δίνουν είναι να φυλλάττουμε τις σημαίες και αυτό πράττει ο στρατός και οι πολίτες. Όμως εκείνος που βάζει μία σημαία στην πλάτη θα πρέπει να την υπερασπιστεί. Ή να ενημερώνει τον στρατό και να τους δώσουμε δύο G3 να την υπερασπιστούν οι ίδιοι» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «όποιος παίρνει την σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί μέχρι το τέλος με το αίμα του». «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας είναι πράξη που εκείνος που την κάνει πρέπει να την υπερασπιστεί» τόνισε ο υπουργός Άμυνας και διαβεβαίωσε ότι «οι προβλεπόμενες σημαίες έχουν μπει εκεί που πρέπει και τις υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στρατός έθνος πολίτες».

Ακόμη ο Π. Καμμένος υποστήριξε τον χαρακτηρισμό των Ελλήνων αξιωματικών ως ομήρους. «Μακάρι να είχα διαψευστεί. Τους ανέφερα από την πρώτη στιγμή ως ομήρους διότι η Τουρκία έχει όμηρο, όχι μόνο τους Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά και ένα πάστορα Αμερικανό πολίτη, που είναι καταδικασμένος σε ισόβια με διάταγμα που προέβλεπε την ανταλλαγή του με τον Γκιουλέν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL