Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Χλιαρές διαψεύσεις / Σενάρια "αποστρατείας" Μεϊμαράκη αποσυσπειρώνουν τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χλιαρές διαψεύσεις / Σενάρια "αποστρατείας" Μεϊμαράκη αποσυσπειρώνουν τη Ν.Δ.

Νέο κύμα εσωστρέφειας έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. η αποκάλυψη για το γεύμα που είχαν τη Μεγάλη Τρίτη ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Ευ. Μεϊμαράκης, αλλά και η ανοιχτή συζήτηση περί ανανέωσης ψηφοδελτίων και “απόσυρσης” των “παλαιών” στελεχών από τις “γαλάζιες” λίστες.

Βεβαίως, στη Ν.Δ. ο κάθε βουλευτής μετέχει αυτοδικαίως στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο τα δημοσιεύματα για τις προθέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ανανέωση ψηφοδελτίων έφεραν στην επιφάνεια την πάγια αναταραχή που έχει προκαλέσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ των “παλαιών” μία σειρά κινήσεων εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος να ενισχύσει στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις τους “εκλεκτούς” του Κυρ. Μητσοτάκη.

Πρόθυμος να “διευκολύνει”

Όπως προαναφέρθηκε, η αναζωπύρωση της σχετικής εσωκομματικής συζήτησης προέκυψε μετά την αποκάλυψη του γεύματος του προέδρου της Ν.Δ. με τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος. Ο Ευ. Μεϊμαράκης, εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε στον διάδοχό του -στο πλαίσιο μίας ειλικρινούς κουβέντας που είχαν- τη διαφωνία του για την πολιτική στρατηγική της Ν.Δ., για τις εκτιμήσεις σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών, αλλά και για την “κυριαρχία” των “σαμαρικών” και του Άδ. Γεωργιάδη στη χάραξη της κεντρικής γραμμής της Ν.Δ.

Παραλλήλως, ο Ευ. Μεϊμαράκης φέρεται όχι μόνο να διαβεβαίωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη πως δεν θα του προκαλέσει πρόβλημα -εξ ου και παραμένει σε κατάσταση παρατεταμένης σιωπής...- αλλά και να προθυμοποιήθηκε να τον “διευκολύνει” στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Ν.Δ. θελήσει να προχωρήσει σε ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Η σχετική συζήτηση και η καταγραφή της σε δημοσιεύματα του σαββατοκύριακου προκάλεσε προβληματισμό σε πολλούς “γαλάζιους”, που υποψιάζονται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να τους οδηγήσει σε πολιτική συνταξιοδότηση. Επίσης αναζωπυρώθηκε στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η σχετική συζήτηση για το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, αν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εύκολο χωρίς τη συναίνεσή τους.

Τούτων δοθέντων, “γαλάζιες” πηγές διέψευδαν τα σενάρια περί “αποστρατείας” του Ευ. Μεϊμαράκη, καίτοι συνομιλητές του πρώην προέδρου της Ν.Δ. επέμεναν ότι δεν είναι “κολλημένος” σε καμία καρέκλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL