Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βουλή: Απέρριψε η Επιτροπή Δεοντολογίας τη μήνυση Θεοδωράκη κατά του Π. Καμμένου

Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον υπουργό Άμυνας με αφορμή ανάρτηση στο Twitter

Απέρριψε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που υπέβαλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Αφορμή για την μήνυση ήταν η ανάρτηση του Π. Καμμένου στο Twitter: «Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;».

Η Επιτροπή (με ψήφους 7 υπέρ, 4 κατά και ένα παρών) αποφάνθηκε ότι ο Π. Καμμένος μπορεί να ελεγχθεί βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και επομένως δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά της η άρση της ασυλίας του. Βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και πρότειναν να κληθεί ο Π. Καμμένος να δηλώσει αν έκανε την ανάρτηση στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια απόφαση είχε λάβει η Επιτροπή και στο παρελθόν καθώς είχε απορρίψει μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο