Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις / Ν.Δ.: Αμήχανη σιωπή για τις υποδείξεις Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις / Ν.Δ.: Αμήχανη σιωπή για τις υποδείξεις Σαμαρά

Την αμηχανία που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. μετά τις υποδείξεις Σαμαρά για μετεκλογική συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύει η παρατεταμένη σιωπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τον υπόγειο αναβρασμό, αλλά και τις δημόσιες αντιδράσεις που πυροδότησε η πρόταση του πρώην πρωθυπουργού.

Η “επίσημη” Ν.Δ. συνέχισε και χθες τη στάση της αιδήμονος σιωπής, με ορισμένες μόνο διαρροές, που παρουσίαζαν τη συγκεκριμένη υπόθεση ως... “μη θέμα” και “προπαγάνδα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για να δημιουργήσουν πρόβλημα εκ του μη όντος στη Ν.Δ.”, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά “γαλάζιοι” παράγοντες. Πάντως, οι έντονες αντιδράσεις και οι διαφωνίες που είχαν καταγραφεί ήδη από προχθές δεν προέρχονται ούτε από κυβερνητικά ούτε από... φιλοκυβερνητικά στελέχη: ο Ν. Δένδιας, για παράδειγμα, ανέδειξε την αστοχία Σαμαρά επικαλούμενος την ασυμβατότητα μιας τέτοιας συζήτησης με τον τεθειμένο -στα λόγια, τουλάχιστον- στόχο της Ν.Δ. για αυτοδυναμία. “Ακόμη και από πλευράς τακτικής, δεν θα ξεκινούσα μια συζήτηση με ποιον θα συνεργαστούμε και με ποιον όχι. Νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα τον ισχυρισμό μας περί αυτοδυναμίας στην ελληνική κοινωνία”, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης είχε χαρακτηρίσει την πρόταση Σαμαρά ως ευρισκόμενη “σε πλήρη δυσαρμονία με τη βάση της Ν.Δ. και τις δηλώσεις του προέδρου μας” (ρ/σ Real FM).

Πέραν των αμήχανων διαρροών, χρέη... γεφυροποιού μεταξύ της “γραμμής” της Ν.Δ. και της πρότασης Σαμαρά ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδ. Γεωργιάδης. Ωστόσο, αφού πρώτα διέψευσε ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο ανδρών, στη συνέχεια... επανέλαβε σχεδόν αυτολεξεί τα βασικά επιχειρήματα του Αντ. Σαμαρά, με δεδομένο πως ο ίδιος αποτελεί τον επικεφαλής της “σαμαρικής” πτέρυγας της Ν.Δ. “Δεν υπήρχε καμιά διαφωνία Σαμαρά - Μητσοτάκη” ισχυρίστηκε ο Άδ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας με νόημα στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι προ τριών εβδομάδων είχε μιλήσει για “στρατηγικό εταίρο” στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. “Βεβαίως το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός εταίρος για την αλλαγή της χώρας και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας, ασφαλώς και είναι. Δεν ήμασταν με αυτό το κόμμα σε συγκυβέρνηση το 2012 - 2014;" διερωτήθηκε στον ρ/σ Πρακτορείο ο Αδ. Γεωργιάδης.

Τη συμφωνία του με το άρθρο Σαμαρά εξέφρασε χθες, μέσω του ρ/σ Real, και ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Ν. Μηταράκης: “Είναι μια πολύ σωστή θέση του πρώην πρωθυπουργού” τόνισε, ισχυριζόμενος κι εκείνος ότι “δεν υπάρχει διαφορά απόψεων Μητσοτάκη - Σαμαρά”. Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει την κριτική Κακλαμάνη στην πρόταση Σαμαρά, ο Ν. Μηταράκης τού καταλόγισε ότι... “έχει παρερμηνεύσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού”!

Επίθεση Αντώναρου

Αυτό το τελευταίο προκάλεσε τη νέα, έντονη αντίδραση του πρώην εκπροσώπου των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευ. Αντώναρου, ο οποίος, με ανάρτησή του, επισήμανε με νόημα: “Φαίνεται λοιπόν ότι ο Δένδιας, ο Κακλαμάνης, ο υποφαινόμενος και καμιά δεκαπενταριά βουλευτές που μου έχουν τηλεφωνήσει από χθες μάλλον δεν ξέρουμε ούτε από ανάγνωση ούτε από πολιτική”. “Όσο για την επίσημη Ν.Δ., για μια ακόμη φορά πάσχει από το χρόνιο σύνδρομο της αμηχανίας. Προσπαθεί να τοποθετηθεί με ανώνυμες διαρροές που απλώς αποδεικνύουν πόσο χειροπόδαρα δεμένη είναι από την ομάδα Σαμαρά - Γεωργιάδη και Σία. Αν έχει κότσια, ας βγει να μιλήσει σταράτα. Αν όχι, ας αφήσει τον δοτό αντιπρόεδρο να μοιράζει τράπουλα και να κάνει παιγνίδι” κατέληξε ο Ευ. Αντώναρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL