Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Θα ανεχθούμε την ομηρεία;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα ανεχθούμε την ομηρεία;

Να το πούμε όσο καθαρά γίνεται: Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε έναν παραλογισμό. Σε μια ιδιότυπη αιχμαλωσία της πολιτικής από το ποδόσφαιρο, με όχημα τη διαπλοκή και τις επιχειρηματικές επιδιώξεις.

Δεν πρόκειται για "ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής", όπως συνηθίζουμε να λέμε. Αυτό δυστυχώς ισχύει εδώ και δεκαετίες, παρά τις όποιες προσπάθειες να αλλάξει το σκηνικό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Εδώ μιλάμε για απόπειρα ολοκληρωτικής επιβολής του ποδοσφαίρου και της λογικής των κυρίαρχων παραγόντων των ΠΑΕ και των συμφερόντων τους στην πολιτική, τους θεσμούς, την πολιτεία.

Το σκηνικό έχει ως εξής:

* Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ή πιο σωστά οι οργανωμένοι της Θύρας 7, λόγω της δίωξης από τη Δικαιοσύνη του προέδρου της ΠΑΕ, διαμηνύουν με επίσημη ανακοίνωσή τους ότι όχι μόνο είναι ανεπιθύμητος ο Τσακαλώτος στον Πειραιά, καθώς είναι γνωστός "παοκτζής", αλλά απειλούν ευθέως με αντισυγκεντρώσεις ανά την επικράτεια σε κάθε εμφάνιση κυβερνητικού η κομματικού στελέχους.

* Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θεωρούν εξοντωτική την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα τους από την εισβολή του (οπλοφορούντος) Ι. Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα έχουν στοχοποιήσει τους (από Αθήνα προερχόμενους) εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η τελευταία με τη σειρά της έχει δαιμονοποιήσει με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού καλούν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γ. Αλαφούζο σε παραίτηση κατηγορώντας τον ότι, εκτός της εσκεμμένης οικονομικής χρεοκοπίας του συλλόγου, παίζει πολιτικά παιχνίδια στην "πλάτη" της ομάδας τους καθώς είναι ταγμένος στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.

Από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι το ποδόσφαιρο γίνεται για άλλη μια φορά το "όχημα" για προσωπικές επιδιώξεις, συγκάλυψη υποθέσεων, οχύρωση παραγόντων πίσω από "στρατούς", αλλά και επιβολή των πολιτικών απόψεων και σχεδίων των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Και εδώ χρειάζεται από την κυβέρνηση μια καθαρή εξήγηση που θα ακολουθεί το σχέδιο για ένα νέο πρωτάθλημα.

Η εξήγηση είναι μία: Δεν γίνεται να μένει στο απυρόβλητο καμία ομάδα, κανένας πρόεδρος ΠΑΕ, κανένας "στρατός" προθύμων, που θα παρεμποδίζει, θα ακυρώνει ή θα χουλιγκανίζει την όποια πολιτική ή άλλη εκδήλωση.

Αλλιώς η τεράστια κοινωνική πλειοψηφία, και όχι οι 30.000 - 40.000 πιστοί που έχουν απομείνει κάθε Κυριακή στα γήπεδα, θα είμαστε θεατές σε ένα θέατρο αντιμαχομένων. Ο ένας "στρατός" θα επιχειρεί να ανακόψει τον Τσακαλώτο στον Πειραιά και ο άλλος -για αντίποινα- δεν θα αφήνει τον Γεωργιάδη να περάσει τα Τέμπη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL