Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Αιχμές Σαμαρά κατά Καραμανλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αιχμές Σαμαρά κατά Καραμανλή

Έντονη εσωκομματική κινητικότητα εμφανίζεται στη Ν.Δ., καθώς όλα τα ανοιχτά θέματα της επικαιρότητας και, κυρίως, η γραμμή που υιοθετεί ο Κυρ. Μητσοτάκης επ’ αυτών ενεργοποιούν ρήγματα, μεγαλώνουν τα χάσματα και καλλιεργούν περαιτέρω εσωστρέφεια.

Ενδεικτική της έντονης εσωκομματικής κινητικότητας είναι και η αίσθηση που έχει προκαλέσει στη “γαλάζια” κουζίνα η συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στο περιοδικό “Crash”, αφού σ’ αυτήν ο πρώην πρωθυπουργός επιφυλάσσει ορισμένες αιχμές και κάποια υπονοούμενα κατά του Κ. Καραμανλή, καίτοι σε σχετική ερώτηση ισχυρίστηκε ότι έχει “καλή” σχέση με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Ν.Δ.

“Θα βοηθήσω την παράταξή μου με όλες μου τις δυνάμεις, να κερδίσει τις εκλογές και να απαλλαγεί ο τόπος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσω κι εγώ τη μάχη, όχι απλώς για να κερδίσουμε, αλλά και για να πάρουμε την αυτοδυναμία” υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πολλοί εξέλαβαν τη συγκεκριμένη διαβεβαίωση ως αιχμή κατά του “σιωπηλού” Κ. Καραμανλή.

Συν τοις άλλοις, τον πρώην πρωθυπουργό “φωτογράφισε” όταν “κάρφωσε” όσους “παίζουν ηγετικά παιχνίδια” αντί να δίνουν τον... υπέρ πάντων αγώνα για “να διώξουν τον Τσίπρα”. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν χωράει άλλο δεξιό κόμμα στο πολιτικό σκηνικό, ο Αντ. Σαμαράς απάντησε: “Άλλο δεξιό κόμμα; Δεν χωράει τίποτα! Κι αυτή τη στιγμή το μεγάλο αίτημα του λαού της παράταξής μας, αλλά και ευρύτερα του ελληνικού λαού, είναι να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που μπορούν να διώξουν τον Τσίπρα. Πριν κάνει μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα. Όχι να παίζουν διάφοροι ηγετικά παιχνίδια...”.

Και... για όσους δεν κατάλαβαν, ο Αντ. Σαμαράς επισήμανε με νόημα: "Μιλάμε και με τον Κώστα Καραμανλή. Και όταν δοθεί η ευκαιρία ανταλλάσσουμε και απόψεις. Η στάση που κρατάει είναι προσωπική του υπόθεση. Δεν θα την κρίνω εγώ".

Στον απόηχο της διαγραφής Αντώναρου

Παράλληλα, το κατώφλι του γραφείου του Κ. Καραμανλή πέρασε χθες ο Άδ. Γεωργιάδης, στον απόηχο της διαγραφής Αντώναρου επειδή άσκησε κριτική στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και με δεδομένο ότι ο Άδ. Γεωργιάδης παραμένει σταθερά στο στόχαστρο πολλών “καραμανλικών”. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Αυγής”, ο πρώην πρωθυπουργός είχε... “στο περίμενε” τον αντιπρόεδρο του κόμματος για περισσότερο από έναν μήνα, αφού το αίτημά του για συνάντηση εκκρεμούσε περί τις 5 εβδομάδες. Όμως, και χθες που έγινε η συνάντηση, κράτησε μόλις 45 λεπτά και διεκόπη συντόμως με πρωτοβουλία του Κ. Καραμανλή.

Από την πλευρά του Άδ. Γεωργιάδη, πάντως, η περιγραφή της συνάντησης γινόταν σε... πανηγυρικούς τόνους, καθώς συνομιλητές του έκαναν λόγο για “εξαιρετικό κλίμα” και άλλα ηχηρά παρόμοια. Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, υπενθύμιζαν ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. φροντίζει να βλέπει τον Κ. Καραμανλή κάθε τρεις μήνες περίπου, ώστε να έχουν τακτική επαφή. Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, πάντως, περιορίζονταν απλώς στο να... επιβεβαιώσουν τη συνάντηση στην Παναγή Κυριακού, χωρίς περαιτέρω σχόλια ή λεπτομέρειες.

Μητσοτάκης: Εκλογές το φθινόπωρο ή την άνοιξη ή...

Ταυτοχρόνως, για ένα “καχύποπτο κόμμα” μίλησε χθες, αναφερόμενος στην ίδια τη Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με 40 νέα πρόσωπα που επελέγησαν από το “μητρώο στελεχών” του κόμματός του.

“Πήρα ένα ρίσκο με το μητρώο στελεχών, να πείσω ένα καχύποπτο κόμμα και μία καχύποπτη κοινωνία ότι τα κόμματα μπορούν να αλλάξουν και να ανανεωθούν, εφόσον ζητήσουν από τους πολίτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα και στο κόμμα με ένα διαφορετικό πλαίσιο και μία διαφορετική λογική. Αγωνίζομαι για να επιβάλω την αρχή της αξιοκρατίας” ισχυρίστηκε αφήνοντας να εννοηθεί ότι έως τώρα η αξιοκρατία είναι είδος εν ανεπαρκεία στη Ν.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι “καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, είτε γίνουν το φθινόπωρο είτε γίνουν την άνοιξη, είναι ανάγκη να εκφράσουμε τον πολιτικό μας λόγο με φρέσκα πρόσωπα” -και με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά πήγε ακόμη παραπέρα -έως την άνοιξη του 2019- τις... προβλέψεις του για πρόωρες εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL