Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
"Αφωνία" ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την οπισθοχώρηση Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αφωνία" ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την οπισθοχώρηση Μητσοτάκη

Παρά την εξόφθαλμα προσχηματική προσπάθεια της Ν.Δ. να στρίψει διά της συνταγματικής αναθεώρησης, επί της οποίας μάλιστα ο Κυρ. Μητσοτάκης έτεινε χείρα συνεννόησης προς τη Φ. Γεννηματά μόλις πριν από δέκα ημέρες (στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής), ο νέος φορέας απέφυγε χθες να στηλιτεύσει τον μικροπολιτικό τακτικισμό που και επίσημα πλέον ανακοίνωνε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε άμεσα και έντονα την απόφαση της Ν.Δ., με την εκπρόσωπο Τύπου Ρ. Σβίγκου να υπογραμμίζει: “Οπισθοχώρηση για την επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οπισθοχώρηση και για τη συνταγματική αναθεώρηση. Για ακόμα μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης κρύβεται”.

“Όχι στην αναθεώρηση του συντάγματος λέει και ο Κυρ. Μητσοτάκης ως 'ουρά' του Βαγ. Βενιζέλου. Με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, γιατί... έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα. Διχαστικός φανατισμός, μικροπολιτική και διαιώνιση της άθλιας ρύθμισης περί ευθύνης υπουργών” σχολίασε ο Δ. Παπαδημούλης.

Καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η αμήχανη αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εντάσσεται στη διακαή σπουδή του να μην παρεκκλίνει ούτε εκατοστό από την ισορροπία των ίσων αποστάσεων απέναντι σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και εις βάρος της ουσίας των εκάστοτε ζητημάτων. Στο ίδιο πλαίσιο και η αμηχανία που εμφανίζει η Φ. Γεννηματά απέναντι στο ενδεχόμενο μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον Αλ. Τσίπρα, ως πρώτης ευκαιρίας για συζήτηση επί των προτάσεων που απέστειλε στους αρχηγούς η Φ. Γεννηματά. Ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Θ. Παπαθεοδώρου είπε (ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5) ότι "καμία συνάντηση δεν θα γίνει με τον πρωθυπουργό", "είναι πολύ σημαντικό θέμα η συνταγματική αναθεώρηση για να συζητείται σε πάνελ ή σε κατ' ιδίαν συναντήσεις στο Μαξίμου". “Η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει στη βουλή. Οι θέσεις μας είναι στον δημόσιο διάλογο. Δεν είναι ανάγκη να συζητηθούν σε κάποια τετ-α-τετ” δήλωσε (ρ/σ Θέμα) ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης.

Αντιδράσεις που εμφανίζουν την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ανησυχεί ότι, πράττοντας διαφορετικά, θα “επιβεβαιώσει” τις κατηγορίες Βενιζέλου περί προσπάθειας δημιουργίας γέφυρας συνεννόησης του νέου φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αναθεώρησης. Ισχυρισμό που υιοθέτησε ακαριαία μετά την αρθρογραφία Βενιζέλου και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης, μαζί και με το επιχείρημα του πρώην αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ περί “τοξικότητας” του πολιτικού κλίματος εξαιτίας του Αλ. Τσίπρα.

Κ. Τσιάρας: "Δεν είναι αρκετές"

Την επίσημη άρνηση της Ν.Δ. είχε προαναγγείλει χθες το πρωί από το Κόκκινο 105,5 ο γραμματέας της “γαλάζιας” Κ.Ο. Κ. Τσιάρας: “Οι αλλαγές που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, κατά βάση η κ. Γεννηματά και ο κ. Αλιβιζάτος, είναι αυτονόητα αναγκαίες, αλλά δεν είναι αρκετές, δεν είναι αυτές που θέλουμε. Θέλουμε περισσότερες”.

"Καρφί" Παπακώστα κατά Βενιζέλου και Ν.Δ.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κ. Παπακώστα άφησε “καρφιά” (ΕΡΤ3) κατά Βενιζέλου και Ν.Δ. “Εδώ δεν χρειάζονται προσχήματα ή τερτίπια" ανέφερε, χαρακτήρισε "εκ του πονηρού" και "ιδιοτελή πολιτικά" την προσπάθεια του Ευ. Βενιζέλου να αποτρέψει ή να αναβάλει σε ύστερο χρόνο τη συνταγματική αναθεώρηση. Κάλεσε δε τη Ν.Δ. να τη στηρίξει, να κάνει προτάσεις και να μην κρυφτεί πίσω από προσχηματικές δικαιολογίες.

Θ. Παπαθεοδώρου: Ούτε χαραμάδα συνεργασίας

Ο Θ. Παπαθεοδώρου εκτίμησε πως "δεν υπάρχει χαραμάδα περίπτωσης και προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Πρόσθεσε ότι “ζητάμε τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν έχει αλλάξει, μοναδικό βαρίδι για τη χώρα είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ” και ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με τις διαφωνίες μεταξύ Λοβέρδου και Βενιζέλου".

Αλιβιζάτος κατευνάζει Βενιζέλο

Αν εκείνος ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη σύγκρουση του Ευ. Βενιζέλου με την στρατηγική επιλογή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Ν. Αλιβιζάτος επιχείρησε (ρ/σ Αθήνα 9,84) να κατευνάσει τη μήνι Βενιζέλου για τον ρόλο που ο ίδιος διαδραμάτισε στην πρόταση για “μίνι” αναθεώρηση. Είπε ότι ήταν λάθος της Φ. Γεννηματά που δεν κλήθηκε να πει τη γνώμη του, όπως και ο Ανδ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι εάν ξεκινήσει συγκεκριμένα η διαδικασία, “ο κ. Βενιζέλος θα είναι δύσκολο να μην την υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL