Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ν.Βούτσης: Να υψωθεί κοινωνική ασπίδα αποτροπής, πρόληψης, κολασμού της βίας κατά των γυναικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Βούτσης: Να υψωθεί κοινωνική ασπίδα αποτροπής, πρόληψης, κολασμού της βίας κατά των γυναικών

«Να νομοθετήσει η Βουλή αυτήν την φωνή, αυτήν την κραυγή απέναντι στην σιωπή» προέτρεψε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε την ψήφιση του νομοσχεδίου ως «σημαντικό βήμα», τόνισε όμως το βασικό ζήτημα είναι το πώς η προβλέψεις του θα περάσουν στο «πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας», δηλαδή «πώς θα υψωθεί μια απαγορευτική ασπίδα, μια κοινωνική ασπίδα αποτροπής, πρόληψης, κολασμού».

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου, «να τιμήσουμε την μνήμη της Έλενας Φραντζή», η αυτοκτονία της οποίας μετά από χρόνια βιασμού από τον θετό της πατέρα συγκλόνισε την Κυπριακή κοινωνία.

Ο Ν. Βούτσης έδωσε συγχαρητήρια στα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών, καθώς και στις γυναικείες οργανώσεις που «τόσα χρόνια με τρόπο επίμονο, πολλές φορές στην σκιά, έθεσαν αυτά τα ζητήματα» και κατάφεραν να διαμορφώσουν «το πλαίσιο και τον συσχετισμό για να θεωρούνται κάποια πράγματα αυτονόητα».

Ο ίδιος, υπογράμμισε την σημασία της συγκρότησης του δικτύου δομών για την προστασία κι υποστήριξη των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας. Ο Νίκος Βούτσης συνέδεσε το νομοσχέδιο με το συνολικό δίλημμα σχετικά με την κατάσταση της κοινωνίας όταν η χώρα βγει από το καθεστώς των Μνημονίων. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, το θέμα δεν είναι μόνο «να πάει καλά ο οδικός χάρτης», αλλά αυτό κι άλλα παρόμοια νομοθετήματα «να αφουγκραστούν και να θεραπεύσουν» προβλήματα που υπήρχαν πριν την κρίση, αλλά εντάθηκαν λόγω αυτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL