Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Δήθεν παραίτηση Γεωργιάδη με μήνυμα "ομηρείας" σε Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήθεν παραίτηση Γεωργιάδη με μήνυμα "ομηρείας" σε Μητσοτάκη

Σε αιφνίδια αλλαγή γραμμής υποχρέωσαν τον Άδ. Γεωργιάδη οι διαρκείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis, καθώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., που την 1η Μαρτίου έλεγε “σιγά μην παραιτηθώ”, χθες αποκάλυψε, με επιστολή του στην εφημερίδα “Δημοκρατία”, πως έχει υποβάλει “αμέσως” την παραίτησή του στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ταυτοχρόνως, όμως, στέλνει και ένα σαφές μήνυμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παραπέμπει σε κατάσταση... διαρκούς ομηρείας ή στη φράση “κράτα με να σε κρατώ”, καθώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει με νόημα ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του διότι “ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία...”.

Όλα ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις του περασμένου σαββατοκύριακου αναφορικά με την αλληλογραφία του Άδ. Γεωργιάδη με τον Κ. Φρουζή, που ήταν αντιπρόεδρος της Novartis όταν ο νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ήταν υπουργός Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, έπειτα από όσα έχουν δει τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, η Ν.Δ. κεντρικά έχει αποφύγει να υπερασπιστεί, με κάποια ανακοίνωσή της, τον κ. Γεωργιάδη.

Ο ίδιος, λοιπόν, χθες, απαντώντας στον αρθρογράφο της εφημερίδας “Δημοκρατία” Μαν. Κοττάκη, που τον είχε προτρέψει το περασμένο Σάββατο να παραιτηθεί, αποκάλυψε με επιστολή του στην ίδια εφημερίδα ότι έχει υποβάλει παραίτηση στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Το μήνυμα Γεωργιάδη

Όμως, με τη συγκεκριμένη επιστολή, ο Άδ. Γεωργιάδης δεν περιορίζεται απλώς στο να απαντήσει στον Μαν. Κοττάκη, αλλά ταυτοχρόνως στέλνει και... μήνυμα στον Κυρ. Μητσοτάκη:

“Εγώ, πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσαν αμέσως στον Κυρ. Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου” σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, για να προσθέσει: “Αυτή, άλλωστε, είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Ο πρόεδρος, λοιπόν, δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά”.

Και αμέσως μετά τονίζει με νόημα: “Άλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε τότε καμία από αυτές τις συκοφαντίες”.

Εικονική παραίτηση

Πάντως, ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο έως... προχθές ο Άδ. Γεωργιάδης επιχειρηματολογούσε κατά του ενδεχομένου παραίτησής του υποδεικνύει πως όχι μόνο δεν έθεσε “από την πρώτη στιγμή”, όπως ισχυρίζεται, την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της Ν.Δ., αλλά ότι πρόκειται για μία συμφωνημένη τακτική μεταξύ των δύο ανδρών ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έχουν περάσει, άλλωστε, μόλις 20 ημέρες από τότε που ο Άδ. Γεωργιάδης έλεγε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha “σιγά μην παραιτηθώ” και ρωτούσε τους δημοσιογράφους: “Είστε με τα καλά σας;”. Εξάλλου, όσες φορές είχε τεθεί το θέμα στη δημόσια ατζέντα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξηγούσε πως, αν παραιτείται κάποιος κάθε φορά που η κυβέρνηση θα στήνει -κατ’ αυτόν- μία “σκευωρία”, τότε αυτό θα... κινητροδοτεί για συνεχείς σκευωρίες ώστε “ο Τσίπρας να τελειώνει με τους πολιτικούς αντιπάλους του”, όπως χαρακτηριστικά έλεγε τότε.

Δ. Τζανακόπουλος: “Στον πυρήνα του σκανδάλου ο Κυρ. Μητσοτάκης”

Την αποκάλυψη για την “παραίτηση” και για τη μη αποδοχή της από τον Κυρ. Μητσοτάκη σχολίασε και η κυβέρνηση διά του Δ. Τζανακόπουλου, που εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη Ν.Δ. “Αυτή η κίνηση, αν και ομολογείται καθυστερημένα, είναι καλοδεχούμενη” επισήμανε, προσθέτοντας όμως ότι “από μόνη της κατεδαφίζει το αφήγημα της Ν.Δ. αλλά και των κ. Σαμαρά Βενιζέλου, Λοβέρδου περί σκευωρίας”.

“Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την εν λόγω παραίτηση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί, αλλά και για όσα πιθανόν να αποκαλυφθούν στο μέλλον” συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνοντας με έμφαση ότι με τη στάση του αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει απολύτως πως “δεν είναι απλώς πιθανός σύμμαχος της Novartis, όπως η ίδια η εταιρεία τον χαρακτήριζε τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψής του”.

“Είναι λοιπόν πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση Novartis θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Ν.Δ.” κατέληξε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Π. Πολάκης: "Κατανοούμε τον πανικό του"

Παράλληλα, χθες, ο Άδ. Γεωργιάδης προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση ρίχνοντας την μπάλα της Novartis στην εξέδρα του... ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς, με συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε, κατήγγειλε “σκευωρία εναντίον του που έχει οργανώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης και συμμετέχει η νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ”. Μάλιστα, κατήγγειλε “αλλοίωση των εγγράφων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες εναντίον του για τις «δήθεν παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων ήταν αβάσιμες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Γεωργιάδη για αποκαλύψεις της 'σκευωρίας' στο ΚΕΕΛΠΝΟ εξελίχθηκε σε μυθιστόρημα φαντασίας τύπου 'Άρχοντας των δαχτυλιδιών'", σχολίασε δηκτικά ο Π. Πολάκης. «Κατανοούμε το πανικό του», προσθέτει ο κ. Πολάκης, «καθώς οι έλεγχοι για το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνονται και οι αποκαλύψεις για τη Novartis και τις εντολές Φρουζή που υλοποιήθηκαν από τον κ. Γεωργιάδη παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Τα υπόλοιπα αύριο (σ.σ.: σήμερα) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL