Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Τ. Μπαλτάκος στην "Α": / Τ. Μπαλτάκος στην "Α": Συναντήθηκα με τον ΣΦΕΕ, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Μπαλτάκος στην "Α": / Τ. Μπαλτάκος στην "Α": Συναντήθηκα με τον ΣΦΕΕ, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια

Επιβεβαιώνονται, εμμέσως πλην σαφώς, οι αποκαλύψεις της "Αυγής" για τις δύο άγνωστες συναντήσεις Σαμαρά με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή. Τα στοιχεία προέκυψαν από έγγραφο του Κ. Φρουζή προς τη Novartis, στο οποίο απαριθμούσε τις συναντήσεις που είχε κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό και πολλά στελέχη του Μαξίμου από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013.

Η επιβεβαίωση ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις προέρχεται από τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος εμφανίζεται να συναντά τον τότε αντιπρόεδρο της Novartis στις 21 Φεβρουαρίου 2013. Με δήλωση που έκανε ο Τ. Μπαλτάκος στην "Αυγή" επιβεβαιώνει τη συνάντηση, ενώ εμμέσως πλην σαφώς διαφοροποιείται από το επιτελείο Σαμαρά και όσα έκανε στον χώρο της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Η δήλωση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου στην "Αυγή" έχει ως εξής: "Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 21 Φεβρουαρίου 2013 του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή με εμένα, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνω. Πλην όμως, θεωρώ σκόπιμο να τονίσω ότι η συνάντηση ζητήθηκε από τον ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), έγινε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (που βρίσκονται στη Βουλή), προσήλθαν ο πρόεδρος του συνδέσμου Κ. Φρουζής και άλλα τρία, αν θυμάμαι καλά, μέλη του προεδρείου και εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις τους λόγω της μη αποπληρωμής των οφειλομένων από το Δημόσιο. Δεν υπήρξε καμία άλλη συνέχεια".

Το ακριβές της δήλωσης Μπαλτάκου για συνάντηση με τον ΣΦΕΕ επιβεβαιώνεται και από την επιστολή του Κ. Φρουζή προς τη Novartis την οποία αποκάλυψε η "Αυγή". Σε αυτή ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis ενημερώνει την εταιρεία του ότι πραγματοποιεί τις συναντήσεις υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΣΦΕΕ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL