Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Χρ. Σπίρτζης: Κάποιες εταιρείες διαμεσολάβησης ξεσκίζουν την νομοθεσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: Κάποιες εταιρείες διαμεσολάβησης ξεσκίζουν την νομοθεσία

«Δεν κάνουμε το ΣΔΟΕ, βλέπουμε ότι κάποιες εταιρείες διαμεσολάβησης ξεσκίζουν την νομοθεσία» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου του που ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας εταιρειών όπως η Taxibeat κι η Uber.

Ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς στην τοποθέτηση του διευθύνοντα σύμβουλου της Taxibeat Ν. Δανδράκη κατά την ακρόαση φορέων στις Επιτροπές της Βουλής παρατηρώντας ότι επιβεβαίωσε μία σειρά από κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον της εταιρείας, όπως το ότι δεν πληρώνει φόρους, καθώς δεν εμφανίζει κέρδη.

Οι «γκρίζες ζώνες» που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν γίνει «μαύρες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χρ. Σπίρτζης παρατηρώντας ότι «φαντάζομαι ότι το ΣΔΟΕ θα έχει πολύ δουλειά». Ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ειρωνικά ότι «το «Ελληνικό θαύμα» ιδρύθηκε στο Λονδίνο» επισημαίνοντας ότι «μέσα σε τρία χρόνια συνέρρευσαν όλες οι off-shore του κόσμου να επενδύσουν» σε μία «όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη» εφαρμογή.

Εκ των υστέρων η αποκήρυξη της Uber από την Ν.Δ.

Ο Χρ. Σπίρτζης δεν απέφυγε να σχολιάσει και την εκ των υστέρων «αποκήρυξη» της Uber από την Ν.Δ. θυμίζοντας ότι οι πρώτοι που υποστήριξαν την δραστηριότητα της στην Ελλάδα ήταν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. με το κόμμα να σπεύδει να τους διαψεύσει μόνο όταν φάνηκε ότι η Uber θα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από την μεριά του ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι από την τοποθέτηση του Ν. Δανδράκη φάνηκε ότι την Taxibeat δεν την συνδέει καμία συμβατική σχέση με τους οδηγούς ταξί, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην δωρεά προς τους καταναλωτές που κάνει η εταιρεία ώστε να μειώσει με έμμεσο τρόπο το κόμιστρο. Ο Ν. Μαυραγάνης αναρωτήθηκε αν η Taxibeat έχει δηλώσει αυτές τις δωρεές κι αν έχει πληρώσει φόρους για αυτές, καθώς κι αν η πρακτική αυτή εμπίπτει στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL